https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Snelle over zijn carrière: “Talent, geluk, hard werken, de juiste keuzes maken en een goed team hebben, dat telt”

Snelle was recent te gast in ons land. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

“Talent, geluk, hard werken, de juiste keuzes maken en een goed team rondom je bouwen.” Dat zijn volgens de Nederlandse artiest Snelle de ingrediënten om het eventueel te maken. En daarover kan Snelle meespreken, want hij is al jàren hot in Nederland en ook in Vlaanderen blijft zijn populariteit nog steeds groeien. Zijn grote doorbraak kwam een paar jaar geleden met ‘Reünie’, een single waarin hij terugblikte op zijn jeugdjaren waarin hij op school werd gepest met zijn schisis. ‘Reünie’ was een monsterhit en zorgde voor dé grote publieksdoorbraak van Snelle in de Lage Landen. Nadien volgden nog ‘Lippenstift’, een duet dat hij uitbracht met Marco Borsato. Aansluitend kwam ‘Smoorverliefd’, een song waarin hij jongeren waarschuwde op de gevaren van bellen op de fiets. Ook ‘De Overkant’, een song die Snelle uitbracht met Suzan & Freek was een voltreffer. Na ‘In de schuur’ met Ronnie Flex bracht hij recent ‘Blijven slapen’ uit, een duet met de ravissante Maan. Ook dat liedje is een gigantische hit geworden. Om maar te zeggen: wàt Snelle ook maar uitbrengt, het werkt, hij scoort.

Moet je geluk hebben of speelt talent ook een factor?

Snelle: “Ik denk talent, geluk, hard werken, de juiste keuzes maken en een goed team rond je hebben. Dat laatste is heel belangrijk.”

Ik leerde je kennen na je eerste 101 Barz sessie, daarna volgde er nog een tweede. Welke impact hadden deze sessies op jouw carrière?

Snelle: “Die sessies waren voor mij een enorme springplank, maar ik denk dat 101 Barz voor heel veel rappers in Nederland belangrijk is. Héél veel rappers breken daar door en vormen zich daar om als profs.”

Ik zag op Instagram dat je met Gijs De Lange een theatertournee zal doen. Kan je daar iets meer over vertellen?

Snelle: “De tour heet ‘FF Tussen Ons’ en dat is omdat we een soort van intieme show willen creëren, waarbij ik ook eens de verhalen achter de liedjes kan vertellen. Dat ga ik op zo’n eerlijke manier proberen te doen. Ik ga echt veel vertellen en verhalen vertellen die mensen zeker nog niet kennen.”

Grote geheimen?

Snelle: “Ik weet niet of het grote geheimen zullen zijn, want dan wordt het meteen heel spectaculair maar wel gewoon dingetjes die ik nog nooit vertelde.”

© PADI

Je werkte al met veel artiesten samen, maar met wie werkte je het liefst?

Snelle: “Ik vond het met iedereen heel erg leuk. De leukste tot nu toe vond ik misschien wel Suzanne & Freek en Maan. Ik kan niet echt kiezen tussen die twee, omdat we met z’n allen een vriendenclubje zijn geworden. Dat is ontstaan door die samenwerkingen. Van iedereen waarmee ik samen heb gewerkt, spreek ik hen nog het meest.”

Als je mocht kiezen, met welke artiest werk je dan nog zeker samen?

Snelle: “John Mayer, maar dat blijft misschien een droom.”

Waarom?

Snelle: “De afgelopen jaren luisterde ik veel naar zijn muziek. Ik vind hem één van de beste gitaristen van dit moment. Al speelt hij maar een gitaarsolo op een liedje van mij. Dat zou al te gek zijn.”

Krijg jij veel vragen van jonge mensen die informeren om tips, om hulp?

Snelle: “Bij ‘The Voice Kids’ in Nederland kreeg ik natuurlijk veel de vraag van jonge kinderen. Er zijn best veel jongeren die naar me toe komen. Ook in mijn woonplaats. Vroeger zat ik bij een soort van talent ontwikkelingsjeugdding. Ik repeteerde daar en gaf daar ook mijn allereerste shows. Nu kom ik er af en toe nog terug en geef ik mijn kennis over. Dat is wel leuk.”

Heb je door jouw talent ook de indruk dat jonge mensen in jouw voetsporen willen treden ?

Snelle: “Eum, dat is een goeie vraag. Ik ben er niet zo mee bezig, maar ik kan me wel voorstellen dat het wel zo is.”

Hoe blij ben je om hier terug te zijn ?

Snelle: “De vorige keer dat wij in België waren was het misschien het leukste van gans het jaar en dat was in Werchter op Park Life. Dat gaf mij voor ‘t eerst weer het gevoel dat we terug op een festival mochten spelen. Ik ben blij dat ik er vandaag terug ben in Vlaanderen, maar de vorige keer was het echt mijn geluksmoment. We konden weer met de band knallen.”

Straks treed je op bij Q-beach house in Oostende. Ken je nog leuke plaatsen in Vlaanderen?

Snelle: “Ik ben vroeger best veel in Gent geweest. Ik kende daar wat jongens en die waren ook bezig met rap. Ik trad ook een paar keer op in de Charlatan. Waanzinnig!”

Ben je in de coronaperiode meer bezig geweest met muziek samen te stellen?

Snelle: “Ja, ik heb heel veel geschreven. Ik heb ondertussen ook een studio gebouwd bij mijn huis. Op die manier investeerde ik in mijn carrière. Ik bracht er veel tijd door, maakte er dus ook veel nieuwe muziek. Ik schreef voor mezelf en ook voor anderen. Ik schreef nog nooit zoveel, maarja, wat konden we anders doen?”

Je had het ontzettend druk. Je drukte een pauze knop in. Hoe belangrijk was die pauze voor jou?

Snelle: “Ik denk dat het voor iedere job belangrijk is om te zeggen dat je het even rustig aan doet. Ik was erg druk in m’n hoofd. Ik nam een pauze en ik ben blij dat ik het kon doen. Misschien was corona daarvoor ook wel goed.”

Ga je dat vaker doen ?

Snelle: “Ik ga anders met m’n agenda om. Ik probeer momenteel te voorkomen dat ik m’n pauzeknop moet gebruiken door gewoon elke dag net iets minder druk te zijn of om het mezelf druk te maken.”

Hoe blik je terug op je Netflix-docu?

Snelle: “Dat was super leuk!! Netflix, dat ken je alleen van je tv en opeens stonden we in Nederland op 1. Dat was zo vet! Ik krijg nog steeds berichtjes van mensen die tot op vandaag mijn docu ontdekken. Het zijn stuk voor stuk eerlijke en lieve berichtjes.”

Op 4 maart 2022 sta je solo in de Antwerpse Lotto Arena. Dat concert ging al anderhalf jaar geleden in voorverkoop en was zoals je weet in 24 uur uitverkocht. Dat moet voor jou toch een opsteker zijn, want naast Nederland palm je immers Vlaanderen in.

Snelle: “Mega leuk!! Altijd als ik naar Gers Pardoel kijk – want die is hier heel geliefd – wou ik dat ook altijd.”

Staat het concert al vast? Komen er gasten of is het enkel Snelle die zal optreden?

Snelle: “Ik durf best wel te beloven dat er gasten komen.”

Wat mogen we nog verwachten de komende maanden en vooral wat mogen we je toewensen?

Snelle: “De komende maanden ga ik de theaters in. Dat voor het eerst, best spannend. Het wordt heel leuk. Ik ga langzaam aan ook nieuwe muziek uitbrengen.”

Denk je dat je door je theatertournee een ander soort publiek zal aanspreken ?

Snelle: “Neen, geen idee. Ik heb daar geen informatie over. Ik merk wel dat ik een ruim publiek heb: jong oud, dik en dun. En iedereen is welkom.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten