Rupsje Nooitgenoeg kruipt terug naar de theaters in najaar 2021

© Bas Driessen
© Bas Driessen
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Vanaf september is de voorstelling ‘Rupsje Nooitgenoeg’ te zien in de theaters van Izegem, Hamme, Gent, Oostkamp, Heist-op-den-Berg, Berlare, Genk en Mol. Voor alle info en tickets kan je nu al terug op www.event-team.be .

Zondag jl. overleed de Amerikaanse illustrator en schrijver Eric Carle op 91-jarige leeftijd. Hij is vooral bekend van het prentenboek Rupsje Nooitgenoeg dat hij schreef in 1969. Het gaat over een rups die altijd honger heeft en maar blijft eten tot die een vlinder wordt. Generaties kinderen groeiden met het verhaal op. De hartverwarmende theatervoorstelling, gebaseerd op vier verhalen van Eric Carle, keert in het najaar van 2021 terug naar de Vlaamse theaters. In deze prachtige en kleurrijke theatershow komt niet alleen de hongerige rups tot leven, maar ook 75 andere karakters uit vier bekende verhalen van de overleden auteur. In een spel van licht, geluid en beelden worden kleine en grote bezoekers meegenomen in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg. De 75 kleurrijke poppen, de ritmische muziek en bijzondere licht- en geluidseffecten brengen groot en klein in verwondering.

Bijkomende info over Eric Carle: Hij schreef en illustreerde meer dan zeventig kinderboeken, die in tientallen talen zijn verschenen en waarvan in totaal meer dan 170 miljoen exemplaren zijn verkocht. Met zijn zeer herkenbare, kleurrijke stijl, wist Carle dan ook miljoenen kinderen wereldwijd te bereiken. Enkele van zijn andere boeken zijn Beertje Bruin, wat zie je daar? en Papa, pak jij de maan voor mij?. Carle werd geboren in de staat New York als kind van Duitse ouders, maar verhuisde met zijn familie naar Duitsland toen hij zes jaar oud was. In dat land maakte hij ook de Tweede Wereldoorlog mee. “Tijdens de oorlog waren er geen kleuren”, vertelde hij ooit daarover op de Amerikaanse radio. “Alles was grijs en bruin.” In Duitsland volgde hij een artistieke opleiding in Stuttgart, waarna hij op 23-jarige leeftijd terugkeerde naar de Verenigde Staten, waar hij onder meer voor de New York Times werkte als grafisch ontwerper, voor hij doorbrak als schrijver en illustrator. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten