Ook West-Vlamingen bollen tijdens de zomer naar concertreeks ‘De Amsterdamse Zomer’

Ook André Hazes treedt op tijdens ‘De Amsterdamse Zomer’.© PADI/Daniël
Ook André Hazes treedt op tijdens ‘De Amsterdamse Zomer’.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Heel wat West-Vlamingen zijn er al van op de hoogte, want de concertreeks ‘De Amsterdamse Zomer’ is terug in het Olympisch Station. Er zijn optredens voorzien van o.a. Nick & Simon, Maan, Rolf Sanchez, Snelle, André Hazes…

Na het groot succes van vorig jaar keert ‘De Amsterdamse Zomer’ ook dit jaar terug in het Olympisch Stadion in Nederland. In de maanden juli, augustus en september zullen de grootste artiesten van Nederland intieme concerten verzorgen op een van de meest iconische plekken van de hoofdstad. Dit jaar zullen onder anderen Nick & Simon, Rolf Sanchez, Snelle, Maan, Tino Martin, Glennis Grace en André Hazes acte de présence geven. Dit volledig corona-proof concept werd vorig jaar zomer gelanceerd door Nicolette van Dam, Bas Smit en John Ewbank in samenwerking met eventorganisator 4PM Entertainment.

“De voorbije zomer was echt waanzinnig. Bezoekers hebben van heel dichtbij, in een intieme setting, de grootste artiesten van Nederland zien optreden. We weten nog niet zeker wat er deze zomer allemaal mogelijk is. Maar afgelopen jaar is bewezen dat we, ondanks de maatregelen, er een fantastisch feest van konden maken. Daarom zien we ook nu weer de mogelijkheid om deze mini-concerten opnieuw te organiseren, mensen zijn er echt aan toe”, aldus Bas Smit .

Voor de artiesten was het vorig jaar ook fijn dat ze weer even op het podium konden staan en we hebben duidelijk kunnen zien dat muziek verbindt, zeker in deze tijd. We zijn dan ook super trots dat we dit jaar weer een aantal nieuwe artiesten aan het programma kunnen toevoegen. De komende weken zullen we nog meer namen gaan aankondigen”, aldus John Ewbank . Naast muziek zullen er dit jaar ook weer kindershows zijn van onder andere Juf Roos en hondenvriendjes Woezel & Pip . Aanvullend wordt het programma dit jaar uitgebreid met theater en cabaret met optredens van onder meer Ellen ten Damme en cabaretier Guido Weijers . Tevens wordt dit jaar het eten tijdens de voorstellingen verzorgd door o.a. Brasserie van Dam . “We hebben vorig jaar zo’n bijzondere tijd gehad en het was fantastisch dat we ook met de Brasserie onderdeel waren van dit unieke concept, zeker gezien de hele situatie voor de horeca. Ons eten maakt de beleving echt helemaal compleet en wij kunnen niet wachten om iedereen weer te mogen verwelkomen deze zomer”, zegt Nicolette van Dam .

André Hazes.© PADI/Daniël
André Hazes.© PADI/Daniël

Line up fase 1 in alfabetische volgorde: André Hazes – Ellen ten Damme – Glennis Grace – Guido Weijers – Hans & Candy Dulfer – Jeroen van der Boom – Joël Borelli – Maan – Nick & Simon – OG3NE – Rolf Sanchez – Snelle & De Lieve Jongens Band – Tino Martin – Willeke Alberti – Wolter Kroes. Kidsshows: Juf Roos – Monique Smit – Woezel & Pip.

Uiteraard is het doorgaan van ‘De Amsterdamse Zomer’ afhankelijk van de geldende coronamaatregelen. Voor het programma, het food menu, meer informatie en tickets, zie www.deamsterdamsezomer.nl . De kaartverkoop start woensdag 14 april om 20 uur . (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.