Michael Lanzo over zijn Loftrompet : “Dit is écht waar mijn allereerste Award in mijn carrière”

Michael won zijn allereerste Award in zijn muziekcarrière.© PADI/Daniël
Michael won zijn allereerste Award in zijn muziekcarrière.© PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

Tijdens de opnames bij MENT TV mocht Michael Lanzo uit Kachtem ook een bronzen beeld of een Loftrompet in ontvangst nemen. Hij won in de categorie ‘Beste videoclip’ met het nummer ‘De Toreador’.

Is dat je eerste Loftrompet of heb je er al ééntje in je bezit ?

Michael : “Helemaal niet. Het is mijn eerste en het is zelfs mijn eerste Award die ik krijg tijdens mijn carrière. Ik ben er zo tevreden mee.”

Jouw mooiste Award was toch het winnen van Belgium Got Talent ?

Michael : “Ja, maar ik vertrok met een geldprijs, geen Award om op m’n kast te zetten. Ik heb juist de titel, dat vind ik wel spijtig. Deze Loftrompet krijgt een heel mooie plaats in mijn living.”

Heb je een idee waarom uw clip de hoofdprijs behaalde ?

Michael : “Ik denk omdat het nummer en de clip zelf in de coronaperiode werden opgenomen en dus op een moment dat we niet op reis mochten gaan. Neem dan maar eens een clip over een toreador op in ons land, terwijl je voor zo’n clip in het zonnige Spanje moet staan. We namen het inderdaad op in Tienen, niet in een arena in Barcelona. Misschien heeft het daar iets mee te maken ? Ik was zelf ook heel blij toen ik de videoclip zag. Ik denk dat van al die videoclips die ik al ooit opnam ‘De Toreador’ de snelste was die erop stond. In een halve dag was de clip ingeblikt. De mensen van VDM en Cameraworks deden hun uiterste best. Ik moest enkel zorgen dat ik een toreador-kostuum had en dat ik er goed uitzag. Het script werd gemaakt door Frank van VDM Produkties, die trouwens ook de vorige clips schreef. Frank heeft daar een heel goed gevoel bij en hij weet telkens van een clip een heel mooi verhaal te maken.”

Michael won in de reeks ‘Beste videoclip’, niet in de categorie ‘Beste zanger’. “Logisch”, zegt hij “want die prijs ging naar Bart Peeters én heel terecht.”© PADI/Daniël
Michael won in de reeks ‘Beste videoclip’, niet in de categorie ‘Beste zanger’. “Logisch”, zegt hij “want die prijs ging naar Bart Peeters én heel terecht.”© PADI/Daniël

Kreeg je een kick omdat je in die categorie won ?

Michael : “Ik loop niet ieder jaar met de intentie rond dat ik een Award moet winnen. Deze kwam totaal onverwacht, omdat er heel veel andere fantastische collega’s waren genomineerd. Ik had echt niet gedacht dat ik dat ging winnen. Het was een zwaar jaar. Emotioneel had ik het ook lastig. Ik vind het dus fantastisch dat ik het jaar kan afsluiten met een Loftrompet.”

Had je niet liever de Award gewonnen van ‘Beste zanger’ ?

Michael : “Misschien wel. Als ik dan zie wie deze Award won, dan zou ik dat voor mezelf heel oneerlijk vinden moest ik dat van Bart Peeters afnemen. Ik vind dat hij dat dubbel en dik heeft verdient. Ik ben al heel blij met mijn eigen Loftrompet.” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten