Koen Crucke wint Loftrompet als vertolker van ZaZa in ‘La Cage aux Folles’

Koen Crucke uit De Haan kan weer één trofee aan zijn lijstje van erkenningen toevoegen. Tijdens de opnames van MENT TV won hij immers een Loftrompet in de categorie ‘Verrassende interpretaties’, de enige categorie die door MENT TV zelf wordt toegekend. Koen werd bekroond voor de vertolking van ZaZa in ‘La Cage aux Folles’, een productie van Deep Bridge. “Volgens de mensen van MENT bracht ik een onnavolgbare compositie van deze complexe rol. Zij vinden het de revelatie van 2019 op musicalgebied”, glundert Koen.

Koen Crucke won ook een bronzen Loftrompet.© PADI/Daniël
Koen Crucke won ook een bronzen Loftrompet.© PADI/Daniël

Eerlijk, wat vind je zelf van deze erkenning ?

Koen : “Ik ben er bijzonder blij mee. Ik werkte één jaar aan deze rol en leefde helemaal naar de voorstellingen toe. In “La Cage” moét je kunnen zingen, dansen en een hele reeks dialogen spelen met diverse collega’s op het toneel. Dit is een van de mooiste rollen die ik ooit kreeg toebedeeld.”

Had je de Loftrompet niet liever gewonnen in bijvoorbeeld de categorie ‘Beste zanger’ ?

Koen : “Helemaal niet. Ik zing ondertussen méér dan 50 jaar. Ik kreeg in het verleden al verschillende prijzen, zoals op het festival van Passau (Duitsland), waar ik gelauwerd werd als beste Beethoven-interpretant in de rol van Jacquino in “Fidelio” van Beethoven. Ik kan je verzekeren dat zoiets indruk op je maakt. Ik stond er tussen de grootste interpretanten van dat moment.”

Wat vond je van deze opnames ?

Koen : “MENT is een vaste waarde. Zonder hen zouden driekwart van de Vlaamse zangers geen noot muziek op televisie moeten zingen. Ik bewonder de professionaliteit van het hele team. Bovendien bouwden ze supermoderne studio’s, waar je zowel praatprogramma’s als muziekproducties kan brengen.”

Een moeilijke : de hoeveelste erkenning is deze Loftrompet ?

Koen : “Och, ik tel de Awards niet. De allermooiste erkenning die je als artiest kan krijgen, is het applaus van het publiek dat je show na show, concert na concert, voorstelling na voorstelling bedankt door enthousiast te klappen. Mensen staan ook graag recht om hun bewondering te tonen tijdens een eindapplaus. Ik kan je verzekeren : dat is de allermooiste prijs voor een artiest.”

Wat vind je van deze bronzen Loftrompet ?

Koen : “Ik vind het een prachtig kunstwerk. Het geeft perfect weer hoe de waardering voor een artiest in beeld gebracht wordt door het stukje trompet dat als een bazuin uit het beeld steekt om aan de wereld te tonen dat je iets goeds gedaan hebt in je vak. Chapeau aan de kunstenaar !” (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.