Julie en Maxime Vermeire over papa Jacques: “Voor ons is papa geen 70, we houden hem jong”

Jacques, Julie en Maxime Vermeire.© ©Carline Vandercruyssen
Jacques, Julie en Maxime Vermeire.© ©Carline Vandercruyssen
Patrick Depypere
Patrick Depypere Showbizzmedewerker

In het voorjaar van 2022 staan Julie en Maxime Vermeire, de kinderen van Jacques, samen met hun papa op het podium. Aan deze verjaardagstournee moet er nog gesleuteld worden. Wij waren benieuwd wat beide kinderen te vertellen hebben over hun papa. Is hij thuis even grappig? Hoe omschrijven ze hem in vijf woorden?

Papa moet naar de buitenwereld toe altijd grappig overkomen. Is papa dat ook ten huize Vermeire in Keerbergen of valt dat vaak tegen?

Julie: “Papa is een heel ernstig man. Hij kan niet heel de dag grappig zijn, maar er zijn zeker grappige momenten. Er komen dus wel eens grappige momenten voor, maar papa is vooral een serieus mens.”

Maxime: “Papa is meer ernstig, dan grappig. Dat klopt volledig. Als papa grappig is, dan kunnen we altijd heel veel plezier maken. Moeilijke momenten kunnen ook niet door een grap worden verdreven, want echte moeilijke momenten maken we niet mee.”

Was papa er voor jullie wanneer hij er moést zijn, want met zo’n druk leven was hij toch ook vaak weg. Werden jullie op die manier vlugger volwassen?

Julie: “Papa had optredens, maar ’s ochtend stond hij mee op als we naar school moesten. Hij was er altijd voor ons. Was er iets, dan konden we dat ook altijd met hem bespreken.”

Jacques: “Ik trad veel op, maar ik stond inderdaad ’s morgens op. Kwamen ze van school, dan was ik ook meestal thuis om hen op te vangen.”

Omschrijf jullie papa in vijf woorden. Welke woorden zou je dan gebruiken?

Maxime: “Harde werker.”

Julie: “Veel levenservaring, heel slim, grappig, gedreven…”

Papa Jacques wordt 70, schrikt die leeftijd als jonge mensen jullie af?

Julie: “Voor ons is papa geen 70, voor ons blijft hij eeuwig jong. We hopen dat we papa nog heel lang bij ons zullen hebben. Maar we houden hem jong. Als hij zolang bezig blijft en zich blijft omringen door ons, dan zal dat wel lukken. We hopen vanzelfsprekend dat we hem nog heel lang in ons midden hebben. De toekomst schrikt ons af, maar we blijven positief.”

Door corona kan er niet veel gebeuren, maar gaan jullie papa op z’n verjaardag toch op een speciale manier blij maken?

Julie: “Papa houdt niét van verjaardagen. Het zal vooral thuis een familiedagje worden. Als papa wordt omringd door zijn dierbaren, dan is hij al heel gelukkig.”

Jacques: “’s Morgens hebben we vanuit mijn woning al live een twee uur durend programma met Radio2.”

Julie: “En ’s avonds kunnen we met het gezin kijken naar ‘Hit The Road, Jacques’ op Play4. Het wordt dus heel plezant.”

Hebben jullie herinneringen of een bepaalde band met de provincie West-Vlaanderen?

Julie: “Nu wel, want mijn vriend is van Kortrijk. Ons mama woont in Brugge. Ik ben nu wel bijna wekelijks in West-Vlaanderen. Op Play4 zit ik deze zomer in de reeks ‘Redders.’”

Maxime: “Ik minder dan Julie.”

Julie, je bent toch nog iets West-Vlaams vergeten?

Julie: “Euh.. ik zou het niet weten…”

In een aflevering van ‘Hit The Road, Jacques” is toch te zien dat je een ‘West-Vlaamse vogelkak’ op je hoofd krijgt, toen je met je papa en Marc Coucke met een go-cart in Blankenberge aan het rijden was.

Julie ( lacht ): “Aha, heb je dat al gezien? Inderdaad, dat is nog iets West-Vlaams. Die dachten Julie zit constant op ons strand ( lacht verder ).”

Jacques, Julie, Maxime Vermeire.© ©Carline Vandercruyssen
Jacques, Julie, Maxime Vermeire.© ©Carline Vandercruyssen

Hoe leuk was het om te bladeren door fotoalbums voor de tv-uitzending? Of kijk je vaker dan die ene keer in de familiealbums?

Julie: “Het is altijd supertof om naar zoiets te kijken, om meer over papa te weten te komen.”

Maxime: “Inderdaad, want wij weten niet zoveel wat ons papa voor we geboren werden allemaal deed. Het is leuk van meer te ontdekken via oude foto’s wat hij deed voor wij er waren. Dat zorgt voor een trots gevoel.”

Heb jij ook dat talent? Of ben je bang van het podium?

Maxime: “Ik weet dat niet, ik heb dat nog nooit geprobeerd, ik durf mij daarover nu niet uitspreken. Vanaf volgend jaar zullen we dat te weten komen hé.”

Welk typeke zie je Jacques ’t liefst spelen?

Julie: “Dimitri De Tremmerie, omdat ik een grote FC Kampioenen-fan ben. DDT is mijn favoriete personage.”

Maxime: “Ik kan met alles lachen. Fonske vind ik grappig, ik vind dat humoristisch.” (PADI)

‘70+’, de vrolijkste verjaardagstournee met Jacques, Julie en Maxime, vanaf het voorjaar 2022. Info en tickets: www.jacquesvermeire.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.