Jan Wuytens brengt midden maart nieuw album ‘Back To Basic’ uit

Jan Wuytens hoopt heel snel weer te mogen optreden.©Zwaluw PADI/Daniël
Jan Wuytens hoopt heel snel weer te mogen optreden.©Zwaluw PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Jan Wuytens uit Passendale zit door corona ook technisch werkloos thuis. Of toch niet, want de zanger haalde zijn diploma van bakker, patissier en kok van onder het stof en begon met een cateringbedrijf. Zo maakt hij dagschotels klaar en brengt hij die aan huis. Op bestelling kan men ook bij hem terecht voor allerlei patisserie. Muziek is echter zijn grote liefde en dus kijkt hij al uit naar het moment dat hij opnieuw mag optreden voor zijn fans. Midden maart brengt Jan een nieuw album ‘Back To Basic’ uit.

Zijn nieuwe album bestaat uit allemaal crooners en rock & roll. De naam van de cd verklapt al welk genre je kan verwachten : van Engelbert Humperdinck tot Elvis Presley. Je hoort op dit album geen toeters en bellen of synthesizers, maar pure instrumenten die komen van Jan Wuytens (piano), François Toorre (drums, percussie, bas) en Johnny Silent (gitaar, viool, mandoline, banjo). Natuurlijk staat Jan in voor de zang. Johnny en François zorgen voor de backings. “De opnames gebeurden zoals in de tijd van Elvis Presley : puur en ongeremd”, verklapt Jan.

Zijn vorige cd bracht hij al enkele jaren geleden uit. “Het is nu de hoogste tijd om de fans te verwennen en te verrassen met iets nieuws. De cd op zich is meteen ook een vers visitekaartje. Het is een greep uit het repertoire dat ik zo graag breng, namelijk crooners. Als het een beetje meezit, dan plannen we binnenkort ook een andere opname met groot orkest met blazerssectie en strijkers. Dat wordt dan een cd met mijn andere voorliefde : klassiek. Ik denk daarbij aan ‘Nessun Dorma’ en tal van andere mooie stukken. Verder maakte ik al afspraken om een cd uit te brengen met alleen maar Vlaamse klassiekers. Die vraag kreeg ik al dikwijls. Door corona heb ik meer vrije tijd en dus ben ik eraan begonnen. Maar dat is nog toekomstmuziek, want eerst is er ‘Back To Basic’. En van zodra we terug mogen optreden zullen de fans een nieuwe show te zien krijgen. Ik ga voor een show met klein orkest, helemaal in de stijl van de jaren zestig en zeventig. Een optreden met prachtige melodieën, anekdotes en heel veel humor. Uiteraard hoop ik ook vaak te mogen optreden met mijn uitgebreid orkest (voorheen The Sonny Boys). Helaas is de stichter en bezieler Wilfried Toorre gestorven aan corona. We passen onze naam dus aan : ‘Jan Wuytens en The SB’s’. Ook onze stage manager Phillipe Debonnez is er niet meer. Drie maanden geleden is hij overleden aan kanker.”

Bij gebrek aan werk haalde Jan zijn diploma van kok terug van onder het stof.
Bij gebrek aan werk haalde Jan zijn diploma van kok terug van onder het stof.

Vorig jaar stond Jan normaal 29 keren in Het Witte Paard in Blankenberge in de show van Jacky Lafon. “Ik hoop – net als iedereen – dat die show dit jaar kan doorgaan. We wachten in spanning af. En wat een verschil hé : van twee jaar geleden 300 optredens in één jaar naar bijna niets en dit dankzij corona. Maar goed, de gezondheid gaat voor. Ik zit echter vol plannen en kan dus bijna niet meer wachten tot we groen licht krijgen om terug te mogen optreden. Ondertussen roer ik nog wat verder in mijn potten”, besluit Jan met de glimlach. (PADI)

Vanaf midden maart is de nieuwe cd ‘Back To Basic’ te verkrijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier