Jacques Vermeire krijgt bij Graphius in Oostakker zijn eerste exemplaar van de zevendelige stripreeks ‘Jacques Vermeire”

Maarten D'hondt van Graphius overhandigt het nummer 001 aan Jacques Vermeire. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Naar aanleiding van de 70ste verjaardag van Jacques Vermeire is er vanaf nu een limited edition (beperkt op 500 genummerde stuks) van zijn zevendelige stripreeks ‘Jacques Vermeire’.

De allereerste strip “Den boer op!” kwam uit in 1993, gevolgd door zes andere strips waarvan de laatste uitkwam in 1995. De strips werden gemaakt door tekenaar en schrijver Geert Kinnaert. Jacques is zelf notoir verzamelaar van stripalbums en het is dus een fantastisch project om nu zelf een gelimiteerde integrale verzamelbox uit te brengen. De herdrukken van deze strips worden gebundeld en aangeboden in een hardcover verzamelbox (luxe foedraal). Deze uitgave wordt genummerd en gelimiteerd op 500 stuks. Daarnaast zijn ook de strips zelf zijn hardcovers. De verzamelbox wordt ook nog eens gesigneerd door Jacques Vermeire. Het is dus een project met heel veel handmeesterschap. Bovendien is alle van 100 % Belgische makelij, iets waar Jacques toch wel belang aan hechte. Het Brugse Groep 24 zorgde voor het ontwerp en de uitrol van het project, terwijl het maakproces gebeurde bij Graphius uit Oostakker, nabij Gent. (PADI)

Jacques signeert de eerste stripbox.
Jacques signeert de eerste stripbox. © PADI/Daniël

De box is vanaf heden beschikbaar online via: www.comedyshows.be/jacques of bij de lokale speciaalzaak.

“Voila, ‘t is in orde!”
“Voila, ‘t is in orde!” © PADI/Daniël
Jacques, samen met Maarten D'hondt en Bruno Temmerman van Graphius. Ook zijn manager Thomas Lowette (links) en Pieter De Wulf van Groep24 (naast Jacques) staan op deze foto.
Jacques, samen met Maarten D’hondt en Bruno Temmerman van Graphius. Ook zijn manager Thomas Lowette (links) en Pieter De Wulf van Groep24 (naast Jacques) staan op deze foto. © PADI/Daniël
© PADI/Daniël
Jacques signeert de stripboxen.
Jacques signeert de stripboxen. © PADI/Daniël

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier