Gloednieuwe artiest Ola lanceert zijn eerste single ‘Long Night’

Ola© Warner Music
Ola© Warner Music
Patrick Depypere

Ola is de artiestennaam van Olamide Polet . De Belgische singer-songwriter met Nigeriaanse roots woont in Brussel en is slechts 21 jaar oud, maar bezit zoveel talent dat het moeilijk te geloven is dat hij pas drie jaar geleden begon met muziek maken.

Recent onthulde hij zijn overtuigende eerste single ‘ Long Night ‘. In dit autobiografische nummer met een dansbaar en catchy refrein, zingt hij over het bewogen nachtleven van zijn vrienden. Zonder enig oordeel te vellen, neemt hij afstand van de decadentie die ‘s nachts vaak de norm is geworden. Met ‘ Long Night ‘ slaagt Ola erin om het geluid van een generatie te distilleren en er zijn stempel op te drukken. De song is briljant en zonnig, maar heeft ook een bescheiden en donker kantje. Zo ook voor Ola’s stem die warm en melancholiek is in de coupletten, maar in de refreinen dan weer verleidelijk en ontembaar klinkt. Ola schreef en componeerde ‘Long Night’ zelf en werkte de single vervolgens af met Nina Sampermans (Hooverphonic, Ibe, Tessa Dixson) en Wouter Hardy (Duncan Laurence, Charles).

Van jongs af aan was Ola gepassioneerd door basketbal. Hij leek voorbestemd voor een professionele sportcarrière. Op 16-jarige leeftijd werd hij namelijk opgemerkt en vertrok hij naar de VS om zich aan te sluiten bij een universiteitsteam, maar zijn NBA-droom liep spaak. Alleen, ver van zijn familie en nog erg jong, zocht Ola zijn toevlucht in zijn andere passie: muziek . Het was echter pas bij zijn terugkeer uit de VS dat hij zich volledig aan zijn muziek wijdde en ook gitaar leerde spelen. In 2019 volgde Ola een jaar opleiding aan de Antwerpse Jazz School om zijn gitaarspel en zang bij te schaven. Naast gitaar, speelt Ola ook piano en basgitaar, net zoals Paul McCartney ; zijn favoriete Beatle. Niet zo verwonderlijk als je ziet met welk verontrustend gemak hij onstuitbare melodieën schrijft. Eind 2020 tekende Ola bij Warner Music Benelux, het begin van een veelbelovende carrière. (PADI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.