En Fiorentina had veel moeite met Genk, hé

Mechele, Jackers en Onyedika vieren: Club won nu ook van Genk. © BRUNO FAHY BELGA
Frank Buyse
Frank Buyse Senior writer

Nu ook nog Genk, die andere PO1-ploeg in vorm, weggespeeld. Vier-nul en Club had er nog een paar meer kunnen maken! Jan Breydel kraaide van de pret. Nu al 13 op 15 in de Champions’ Play-offs. Dat de achterstand met Anderlecht nog steeds twee punten bedraagt, kan de pret nauwelijks drukken. Het geloof dat dít blauw-zwart de titel kan pakken ook niet.

Interimcoach (die interim mag stilaan uitgegomd worden) Nicky Hayen heeft in een mom van tijd Club Brugge zijn ware gezicht teruggegeven: geestdriftig én uitstekend voetbal dat indrukwekkende resultaten opbrengt. Neem nu woensdag: De Cuyper in plaats van Meijer, plots een beresterke Odoi in de plaats van de geschorste Vetlesen, nog eens Jutgla naast Thiago…: geen enkel kwaliteitsverlies. Club dendert voort. En Thiago scoorde eindelijk ook nog eens, zijn eerste sinds januari, waar gaat dat eindigen?

Het eerste luik van de heilige week ligt achter de rug, nu eerst nog eens Genk in de titelstrijd. Maar volgende donderdag wacht dan Fiorentina; Club staat voor het eerst in 32 jaar plots in een Europese halve finale. En de prestatie van woensdag heeft de honger naar titel én Europese finale alleen maar aangescherpt.

Iedereen die ietwat blauw-zwart is mag dromen. Forza Club!

In elk geval lijkt Fiorentina, negende in de Serie A en van zijn laatste vijf competitiewedstrijden maar één gewonnen, voor Club in deze bloedvorm geen onhaalbare kaart. In de laatste lijn naar de komende halve finale hadden de Italianen wel heel veel moeite met Maccabi Haifa en Viktoria Pilsen, clubs die heus niet beter zijn dan het huidige Club.

En in de groepsfase van de Conference League had Fiorentina heel veel moeite met Genk (2-1 en 2-2). Dat Genk dat woensdag werd weggespeeld door Club, hé. En scoren lijkt voor ‘La Viola’ een groot probleem: 45 goals op 32 matchen is niet veel. Zo maakten Andrea Belotti (ex-AS Roma) en Christian Kouamé (ex-Anderlecht) samen nog maar… twee goals, dan moeten Mechele en co meer uitkijken voor Argentijn Nicolas Gonzales, elf goals. Een typisch Italiaanse ploeg is het: weinig frivool, veelal cynisch en uitgekookt.

Iedereen die ietwat blauw-zwart is mág dromen. Forza Club!