Bryan Deloof wil jonge groep op sleeptouw nemen bij GD Ingooigem

Voorzitter Guy Damman met drie van de vier nieuwkomers Bryan Deloof, Massimo Van Hoe en Maxime Fillieux en T1 Tom Ovaere. © IVD
Redactie KW

Een trotse voorzitter Guy Damman stelde de nieuwe spelers van GD Ingooigem voor. De ploeg is aanvallend sterker geworden en er wordt gemikt op de top vijf.

De voorzitter had tijdens de ploegvoorstelling woorden van lof voor de volledige GD-familie, te beginnen met de jeugdtrainers die de basis leggen om de jonge spelers klaar te stomen voor het grote werk later. Zo konden vorig seizoen vier jonge spelers proeven van het eerste elftal. De voorzitter blikte ook terug op vorig seizoen. “Wij eindigden op een zevende plaats met veertig punten en dat is heel verdienstelijk, om trots op te zijn zelfs. Zonder de vele blessures konden wij zelfs nog hoger geëindigd zijn. Het moment van het seizoen was uiteraard onze bekerfinale, waarin wij gesteund door 800 groen-witte supporters slechts nipt de duimen moesten leggen voor Boezinge. De prestaties die wij in de beker neerzetten, moeten wij kunnen doortrekken naar de volgende campagne. Ik wil vooral passie zien en om het met de woorden van Bobby Charlton te zeggen: een speler moet getrouwd zijn met het voetbal en zijn vrouw als minnares hebben.”

Versterkt starten

“Uit onze kern verdwenen drie spelers en er kwamen er vier bij. Ik denk dat wij versterkt aan de competitie kunnen beginnen”, neemt T1 Tom Ovaere over. “Ik reken vooral op een goeie groepssfeer, want er zal concurrentie zijn. De reeks lijkt minder sterk, dus een top vijf moet haalbaar zijn, maar wij bekijken het week na week…”

De opvallendste nieuwkomer is uiteraard Bryan Deloof. “Op de Bosuil beleefde ik zowel een hoogtepunt als een dieptepunt. Voor ik naar Anzegem trok, promoveerde ik met Ingooigem naar tweede en ik werd topschutter met 26 doelpunten. Het dieptepunt was de uitschakeling met Racing Waregem in de halve finale voor de beker hier op Ingooigem. Ondanks de nederlaag had ik hier wel een thuisgevoel en op aandringen van de spelersgroep, de supporters en het bestuur keerde ik na twee jaar Anzegem, één seizoen Otegem en vier jaar Racing Waregem graag terug. Ik heb er echt veel zin in om die jonge bende op sleeptouw te nemen.” (IVD)

Nieuw: Bryan Deloof (Racing Waregem), Massimo Van Hoe en Anouar Kasmi (WS Desselgem), Maxime Fillieux (ex-Wielsbeke en Zingem).

Vertrekkers: Giel Verdonck (Kluisbergen), Cedric Vanrenterghem (Jong Anzegem), Jordy Cousaert (stopt).