Olsene Sportief kan zondag grote stap richting behoud zetten

Giovanni Dehullu. (foto MVW)
Redactie KW

Olsene Sportief won met 1-0 tegen Sparta Bevere en staat dertiende met één puntje voorsprong op Velzeke en vijf op FC Petegem, de komende tegenstander.

Gezien het belang van de inzet kan het wel gevechtsvoetbal worden. “Voor Petegem is het eigenlijk de laatste kans om er nog te kunnen in geloven. We wonnen thuis de heenwedstrijd vlot met 4-1 maar zondag zal het uiteraard een totaal andere match worden”, weet coach Giovanni Dehullu.. “Na de verplaatsing naar FC Petegem is er ook nog de trip naar Velzeke waardoor wij nog tegen twee degradatiekandidaten spelen.”

Het puntengemiddelde van de jongste weken – 6 op 6 en 10 op 15 – doet zelfs een titelkandidaat watertanden. “Dat is de verdienste van onze jonge ploeg, die soms misschien een beetje ervaring mist, maar iedere week blijft strijden om toch maar kostbare punten te pakken”, aldus coach Giovanni Dehullu.

Yoran Van Meenen, meestal een flankspeler, werd tegen Bevere naast Jelle Molly in de spits gedropt. Van Meenen maakte het enige doelpunt. Misschien is hij wel een wapen voor de beslissende weken? (RMN)