“Na een bijzonder moeilijk jaar willen we nu vooral vooruitkijken”: Carrefour Sint-Jozef gaat na zware brand woensdag weer open

Het team van Carrefour Sint-Jozef is klaar voor de heropening van de compleet vernieuwde winkel. © Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Een goeie zes maanden na de brand die op 13 oktober vorig jaar zo goed als de hele winkel in de as legde, opent de Carrefour in Sint-Jozef op woensdag 8 mei opnieuw de deuren. “De winkel is een stuk groter geworden en we zetten nog meer in op verse producten uit eigen streek”, zegt uitbaatster Michele Verbrugge.

Op vrijdagavond 13 oktober sloeg het noodlot toe voor de familie Verbrugge en hun Carrefour-vestiging in de Pannebekestraat in Sint-Jozef. Een zware brand zorgde voor enorm veel schade, waardoor de winkel maandenlang dicht bleef. Niet lang daarna, op zondag 12 november, overleed Paul Verbrugge, vader van huidig uitbaatster Michele Verbrugge en oprichter van de winkel, op 65-jarige leeftijd na een slepende ziekte. “Het is dus een heel moeilijk jaar voor ons geweest. Maar nu willen we vooral vooruitkijken”, zegt Michele Verbrugge.

Bijna nieuwe winkel

De winkel opent op woensdag 8 mei eindelijk weer de deuren. Aan de aanstaande heropening zijn dus vele maanden van administratieve rompslomp en grondige verbouwingen voorafgegaan, want zo goed als alles moest vernieuwd worden.

“Eigenlijk komt het erop neer dat we nu een nieuwe winkel hebben”, zegt Michele. “De winkel is een stuk groter, de bakkerijafdeling staat op een andere plaats, en onze drankencentrale is verdubbeld qua grootte. Voor de bakkerij hebben we een zelfrijskast gekocht om een nog beter product te kunnen afleveren. En in het algemeen zetten we nog meer in op verse producten uit eigen streek.”

“We hebben het label Atelier Vers uitgewerkt voor alle verse producten in ons aanbod, dus voor brood, groenten en fruit en ambachtelijk gesneden vlees. Lokaal werken is voor ons heel belangrijk. Zo werken we voor onze aardbeien samen met Depestel uit Moerkerke, en voor ons vlees met Vanoverschelde. We willen ons assortiment naar een nog hoger niveau tillen, door bijvoorbeeld nog meer in te zetten op traiteur, om zo het verschil te maken met de andere supermarkten.”

Korting en cadeaus

Carrefour Sint-Jozef zorgt bij de heropening voor heel wat kortingen en geschenken. Zo krijgen de eerste honderd klanten op de dag van heropening een doosje pralines, en van 8 tot 14 mei krijgt wie voor minstens 30 euro aankoopt een fles cava, op vertoon van de bon die overal in de buurt werd gebust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier