WECANDANCE pakt uit met inclusief strandevenement Horizon in Zeebrugge

De organisatoren van Horizon op het strand van Zeebrugge. © svk
Stefan Vankerkhoven

Het strandfestival WECANDANCE in Zeebrugge pakt op 8 augustus uit met ‘Horizon’: een inclusief strandevenement dat niet alleen een gevoel van gemeenschap bevordert, maar tegelijkertijd twee goede doelen ondersteunt. Met exclusieve toegang tot een deel van het festivalterrein van WECANDANCE, dat vijf partners vond voor dit initiatief: Stad Brugge, Bomboclat, Rotary Knokke-Oostkust, werknemersorganisatie APZI/VOKA en Port of Antwerp-Bruges.

“Rotary Knokke-Oostkust organiseert al jaren een andersvalidendag op het strand. Vroeger was dat een dagje zandsculpturenfestival, sedert vorig jaar werken we samen met WECANDANCE”, vertelt Frédéric Van Damme, de voorzitteer van deze serviceclub.

Verbindend initiatief

Dat initiatief vindt op zaterdagochtend 8 augustus plaats en wordt gevolgd door een namiddag en avond voor Zeebruggenaren en strandcabinehouders. Volgende week stuurt de stad Brugge uitnodigingen naar de Zeebruggenaren en cabinehouders. APZI/VOKA en Port of Antwerp-Bruges organiseren diezelfde dag op de site van WECANDANCE een ‘afterwork party’.

“Horizon verwelkomt graag iedereen die in de buurt van Zeebrugge woont en van de zee houdt”, stelt Bart Roman, organisator van WECANDANCE. Hij omschrijft deze happening als een ‘verbindend strandevenement’ op het lokale festivalterrein in Zeebrugge: “Kom van de zee genieten en dansen op het strand met een zomerse lineup, heerlijk festival-eten en verfrissende drankjes aan de bar! Horizon belooft de perfecte sfeer om samen te komen op het strand deze zomer.”

Wannes Loosveldt, organisator van Bomboclat, staat in voor de muzikale omlijsting van Horizon: “We voorzien een covergroep en nadien een dj die het publiek zal aanzetten tot dansen. Neen, het wordt niet Team Damp!”

Gratis voor buurtbewoners en cabinehouders

1400 Buurtbewoners en 480 strandcabinehouders ontvangen per post of e-mail een uitnodiging voor Horizon voor twee personen. Deze uitnodiging kan worden ingewisseld vanaf 5 juli bij de Horizon ticketshop. Er is een beperkt aantal uitnodigingen beschikbaar voor buurtbewoners om gratis toegang te krijgen tot het evenement, net zoals bij de Buurt BBQ van WECANDANCE in voorgaande jaren.

Een zicht op de vorige editie van het Zeebrugs strandfestival. (foto WECANDANCE)
Een zicht op de vorige editie van het Zeebrugs strandfestival. (foto WECANDANCE)

“Horizon biedt niet alleen een betoverende zomeravond op 8 augustus, van 16 tot 22 uur, maar ondersteunt ook twee waardevolle initiatieven die plaatsvinden voorafgaand aan het hoofdevenement”, stelt Bart Roman. In de voormiddag organiseert Rotary Knokke-Oostkust de andersvalidendag op het strand, waar mensen met een beperking een speciale dag kunnen beleven aan zee op hun maat.

Tegelijkertijd vindt het ‘Terug naar zee’ project plaats, waarbij we oudere mensen die niet gemakkelijk tot aan de zee kunnen komen, in alle comfort naar de kust brengen zodat zij zonder zorgen van de zee kunnen genieten. Daarvoor zullen ‘gaters’ – golfkarretjes – met begeleiders op de Zeebrugse zeedijk klaar staan.

Inclusief

Tijdens Horizon krijgen ticketkopers, buurtbewoners en strandcabinehouders een exclusieve toegang tot het festivalterrein van WECANDANCE en Bomboclat. “Het belooft een inclusieve festivalervaring te worden voor iedereen, met aangepaste faciliteiten en activiteiten op maat om aan hun behoeften te voldoen. Zo is Horizon, samen met de andersvalidendag en het project ‘Terug naar Zee’ een initiatief voor iedereen, maar ook mét iedereen”, aldus Bart Roman.

Tickets kosten 10 euro. Alle opbrengst van het Horizon festival gaat naar de twee goede doelen. Tickets zijn vanaf 7 juli te verkrijgen viawww.horizonzeebrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier