38 maanden cel voor twintiger die bejaard koppel in elkaar sloeg en bedreigde met wapen bij inbraak

Themabeeld. © Getty Images
Redactie KW

Een 21-jarige man is veroordeeld tot 38 maanden cel voor een uiterst brutale inbraak. Toen een man en vrouw in februari thuiskwamen in Lendelede, sloeg hij hen in elkaar en bedreigde hij hen met een wapen. Het koppel, dat nog altijd zwaar onder de indruk is, krijgt een fikse schadevergoeding.

Hun woning in Lendelede stond te koop, maar ze woonden er wel nog altijd. Het was dan ook niet vreemd dat een ouder koppel er op 8 februari iets na 22 uur toekwam. Vreemd was het wel voor Mohamed W. (21). Die was er die avond binnengebroken, omdat hij dacht dat het huis leegstond.

Brutale aanval

Geconfronteerd met het oudere koppel ging hij meteen in de aanval. Hij richtte een wapen – een luchtdrukpistool bleek later – op haar en gaf haar een kopstoot, waarna ze achterover viel. Daarna sloeg hij haar man op het hoofd met de kolf van het geweer. Hij schopte en sloeg hen en probeerde nog hun autosleutels te stelen”, aldus het parket.

Uiteindelijk ging hij aan de haal met een koeltas, nadat hij ook al chips en chocolade uit de kast had gehaald. Bijzonder brutaal geweld en dat voor een peulschil. De man probeerde achteraf nog te vluchten van de politie, maar die kon hem arresteren in een veld in Ingelmunster.

Sinds de feiten zit de man in de cel en daar zal hij wellicht nog even verblijven. De rechter besloot hem te veroordelen tot een celstraf van 38 maanden. Aan de slachtoffers moet hij voorlopig een schadevergoeding van in het totaal zo’n 9.000 euro betalen.

Trauma

Tijdens de pleidooien nam de vrouw, die nog altijd zwaar onder de indruk is, het woord. “Dit zullen we nog ons hele leven meedragen”, getuigde ze. “Hij wilde mijn been breken, zodat ik niet recht zou kunnen komen. Telkens ik daar nu nog pijn voel, komt alles terug. Ons huis was een ravage. De boekhouding van 30 jaar ver was overhoop gesmeten, zelfs het bidprentje van mijn broer was gescheurd. Ik heb hier eigenlijk geen woorden voor.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier