We vallen in herhaling door corona. Logisch dat we vaak hetzelfde vertellen, gezien er niets gebeurt. Maar herhaling kan ook positief zijn. Zoals in yoga en meditatie. Waar mantra's worden herhaald om onder meer geestelijke zuivering te bereiken. Het heeft Claudia Van Avermaet uit haar burn-out gered, vertelt ze iets verder in dit magazine. Yoga en meditatie. Stilstaan bij je geest en je lichaam. Dat is vandaag meer dan ooit belangrijk. Nu we een buffer nodig hebben wanneer tegenslag komt aankloppen of we het gewoon even niet meer zien zitten.

Ik ben een veel te grote zenuwpees om stil op een mat te gaan liggen. Dacht ik

Enkele jaren geleden geloofde ik er absoluut niet in. Ik ben een veel te grote zenuwpees om stil op een mat te gaan liggen. Dacht ik. Yoga is veel meer dan dat. Er zijn uiteraard soorten die variëren in intensiteit. En het duurt misschien even vooraleer je gevonden hebt welke versie voor jou werkt. Die waar je in sneltempo oefeningen uitvoert zodat je helemaal niet kan nadenken, die waar traagheid rust brengt of een combinatie.

Nu we niet naar de sportschool kunnen, heb ik Yoga with Adrienne op YouTube ontdekt. Adrienne is al langer een fenomeen. Een goedlachse girl next door uit Texas die meer dan zeven miljoen volgers heeft op haar kanaal. Adrienne heeft voor iedereen wat wils. Van sessies van vijf tot vijfenvijftig minuten, van een postloopsessie tot oefeningen perfect voor de zondagochtend. Je volgt Adrienne op het tempo dat jij wil, waar en wanneer je dat wil. Iedereen die het probeerde is binnen de kortste tijd fan. Ik ook.

Ze kleurt mijn dag vanuit haar yogastudio aan de andere kant van de wereld. Met haar grappige opmerkingen, haar eenvoudig te volgen oefeningen én Benji, de fluffy herdershond die intussen aan haar voeten ligt te knorren. Niet geloven in yoga is geen optie meer. Het is gewoon vinden wat voor jou werkt. En eens gaan piepen bij Adrienne.

We vallen in herhaling door corona. Logisch dat we vaak hetzelfde vertellen, gezien er niets gebeurt. Maar herhaling kan ook positief zijn. Zoals in yoga en meditatie. Waar mantra's worden herhaald om onder meer geestelijke zuivering te bereiken. Het heeft Claudia Van Avermaet uit haar burn-out gered, vertelt ze iets verder in dit magazine. Yoga en meditatie. Stilstaan bij je geest en je lichaam. Dat is vandaag meer dan ooit belangrijk. Nu we een buffer nodig hebben wanneer tegenslag komt aankloppen of we het gewoon even niet meer zien zitten.Enkele jaren geleden geloofde ik er absoluut niet in. Ik ben een veel te grote zenuwpees om stil op een mat te gaan liggen. Dacht ik. Yoga is veel meer dan dat. Er zijn uiteraard soorten die variëren in intensiteit. En het duurt misschien even vooraleer je gevonden hebt welke versie voor jou werkt. Die waar je in sneltempo oefeningen uitvoert zodat je helemaal niet kan nadenken, die waar traagheid rust brengt of een combinatie. Nu we niet naar de sportschool kunnen, heb ik Yoga with Adrienne op YouTube ontdekt. Adrienne is al langer een fenomeen. Een goedlachse girl next door uit Texas die meer dan zeven miljoen volgers heeft op haar kanaal. Adrienne heeft voor iedereen wat wils. Van sessies van vijf tot vijfenvijftig minuten, van een postloopsessie tot oefeningen perfect voor de zondagochtend. Je volgt Adrienne op het tempo dat jij wil, waar en wanneer je dat wil. Iedereen die het probeerde is binnen de kortste tijd fan. Ik ook. Ze kleurt mijn dag vanuit haar yogastudio aan de andere kant van de wereld. Met haar grappige opmerkingen, haar eenvoudig te volgen oefeningen én Benji, de fluffy herdershond die intussen aan haar voeten ligt te knorren. Niet geloven in yoga is geen optie meer. Het is gewoon vinden wat voor jou werkt. En eens gaan piepen bij Adrienne.