Justine De Jonckheere gaat daten op televisie: “Veel mensen denken dat ik aan elke vinger tien venten heb”

© (Foto Vier)
Bert Vanden Berghe

Iemand op de man af vragen voor een date, is al niet simpel. Laat staan dat je een bekend gezicht bent. In het nieuwe Vijf-programma Celebs gaan Daten gaat ex-Miss België Justine De Jonckheere de uitdaging aan. En of het een uitdaging was. “Ik trek nogal snel een muurtje op.”

“Meestal zijn er twee types die op mij afstappen”, legt de 27-jarige Justine uit. Zij is een van de vijf single celebrity’s die zich aan een datingavontuur op tv wagen. “Ofwel zijn het mannen die vijf jaar jonger zijn dan mijn pa en daar begin ik niet aan. Ofwel zijn het macho’s die om de drie maanden veranderen van lief, en daar heb ik al evenmin zin in. Het resultaat is dat je op den duur wel een soort muurtje om je heen bouwt. Daarom heb ik ook zo lang getwijfeld om mee te doen aan dit programma. Het zijn uiteindelijk mijn vrienden die mij over de streep hebben getrokken. Mijn papa ook. Hij had gelijk: zo kunnen de mensen eens de échte Justine zien.”

Maar simpel was het niet voor de Wevelgemse gewezen Miss België. “In het echte leven zomaar op een man afstappen, dat doe ik normaal gezien niet. Daten met onbekenden ligt ver buiten mijn comfortzone, liever doe ik dat via gemeenschappelijke vrienden. Het is soms ook moeilijk om te weten wat de intenties van de mannen precies zijn. Ik ben supersociaal en nogal een babbelgat, maar volgens mijn vrienden kom ik bij mannen vaak over als een soort icequeen, maar dat doe ik puur om mezelf te beschermen. Dus nee, ik date niet veel. (lacht) Hoe zo’n ideaal afspraakje er uitziet? Als het een echte droomdate mag zijn, dan denk ik aan een tafeltje op een prachtig strand, met kaarsjes. Maar ik ben al heel content met gewoon iets te gaan drinken of wat te gaan eten, simpelweg elkaar wat leren kennen. Ik vind het vooral belangrijk dat er een goeie klik is en er toffe gesprekken uit voortkomen. Als ik een lief overhoud aan dit programma, dan is dat mooi meegenomen. Maar ik hoop ook dat het voorbij de clichés van het daten kijkt. Want veel mensen denken dat ik aan elke vinger tien venten heb of ze van mij moet afslaan. Wat ik in een man zoek? Ik vind charisma heel belangrijk. Iemand die de kamer binnenkomt en die iedereen gezien heeft, zonder dat hij maar iets gezegd heeft. Wat ik ook belangrijk vind is ambitie. Iemand die vooruit wil en tegelijkertijd met de beide voetjes op de grond blijft, dezelfde ingesteldheid die ook ik altijd probeer na te streven. Iemand die weet waarmee hij bezig is. En wat uiterlijk betreft val ik doorgaans wel op grotere mannen. Een stoppelbaardje en een mooie glimlach zijn een pluspunt.” (lacht)

‘Celebs gaan Daten’, vanaf vrijdag 25 oktober om 20.35 uur op Vijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier