Tweede Zwemmarathon de zUndagsrijders groot succes: “Ik heb geen seconde afgezien, wel enorm genoten”

(foto ELD) © Picasa
Redactie KW

De tweede zwemmarathon in zwembad Hernieuwenburg in Wielsbeke was een succes over de hele lijn. Het evenement, waarvan de opbrengst integraal naar Kom op tegen Kanker gaat, lokte een massa volk en zorgde voor een aardige duit in het zakje.

“Het is alweer duidelijk geworden, de zUndagsrijders zijn meer dan alleen een fietsploegske”, glundert Marc Lambrecht (64), die 13 uur en 48 minuten aan een stuk zwom. “Ons reglement is: niets moet. Maar organiseren zoals dit evenement doen we o zo graag. Van bij aanvang tot het gaatje was er constant volk. Alle lijnen waren constant bezet. Ik heb dus nooit alleen in het zwembad gelegen. Ik heb zelfs geen seconde afgezien, maar enorm genoten. Ik had dus heel veel tijd gehad om na te denken en al bezig te zijn met de volgende editie. Die zal iets te maken hebben met de Kanaalovertocht. Maar dan in dit zwembad en ook de volle 33,3 kilometer. Nu was het een goeie 29 kilometer.”

1.000 kilometer

“We willen dit initiatief verder uitbouwen en ook iets doen rond fietsen. Ook de aquagym was een groot succes. Alle partijen waren heel tevreden: de zUndagsrijders, het gemeentebestuur, de sportdienst en het cafetaria. Zelfs over alle partijgrenzen heen was er aanwezigheid. We hebben dus geen enkele reden om hier niet mee door te gaan. Het begint echt te leven. Ik heb mij echt gejeund. En het belangrijkste, dit zal een aardig centje opbrengen voor KOTK. Hoeveel is nog niet duidelijk want er komt nog altijd geld binnen. Onze deelname aan de 1.000 kilometer voor KOTK is voor dit en volgend jaar betaald. We zullen er klaar voor zijn, half mei.”

“Op 19 mei neem ik deel in Kroatië samen met Isabelle Braeckevelt, ook van de zUndagsrijders, aan de 33,3 kilometer lange zwemtocht. Het is nu 18 jaar dat ik van mijn alcoholverslaving af ben. Van 140 kilogram en twee flessen wodka per dag naar een langeafstandszwemmer. Toch een groot contrast. Ik ben er fier op”, aldus de volgende maand 65-jarige Marc Lambrecht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier