De crash van Lampaert gebeurde in het laatste gedeelte van de tijdrit. "Op een achttal kilometer van de finish. Ik ging heel snel een bocht in die niet eens zo moeilijk was. Misschien trok ik dan iets te veel aan mijn voorrem. Ik sloeg in een putje in het wegdek, en plots gingen mijn twee wielen de lucht in en kon ik mijn fiets niet meer houden."

Ondanks de spectaculaire val heeft Lampaert naar eigen zeggen weinig blessures opgelopen. "Ik ging hard neer, maar mijn fiets heeft het meeste opgevangen, denk ik. Die brak in twee, en mijn beide banden stonden plat. Maar de blessures vallen allemaal goed mee. Een brandwondje op het scheenbeen, en een stijf achterwerk. Dat zal over zijn tegen zondag."

Lampaert houdt zich dus kranig voor de wegrit. "Tegen zondag moet alles weer beter zijn. Ik voel voorlopig geen breuken of zo. Straks de wondjes uitkuisen. De wegrit komt zeker niet in gevaar. Wij renners zijn taaie kerels, hé."

(BELGA)

De crash van Lampaert gebeurde in het laatste gedeelte van de tijdrit. "Op een achttal kilometer van de finish. Ik ging heel snel een bocht in die niet eens zo moeilijk was. Misschien trok ik dan iets te veel aan mijn voorrem. Ik sloeg in een putje in het wegdek, en plots gingen mijn twee wielen de lucht in en kon ik mijn fiets niet meer houden."Ondanks de spectaculaire val heeft Lampaert naar eigen zeggen weinig blessures opgelopen. "Ik ging hard neer, maar mijn fiets heeft het meeste opgevangen, denk ik. Die brak in twee, en mijn beide banden stonden plat. Maar de blessures vallen allemaal goed mee. Een brandwondje op het scheenbeen, en een stijf achterwerk. Dat zal over zijn tegen zondag."Lampaert houdt zich dus kranig voor de wegrit. "Tegen zondag moet alles weer beter zijn. Ik voel voorlopig geen breuken of zo. Straks de wondjes uitkuisen. De wegrit komt zeker niet in gevaar. Wij renners zijn taaie kerels, hé."(BELGA)