'Skarten' was het voor Yves Lampaert in de Tour. De gele trui van Julian Alaphilippe bracht ook veel verantwoordelijkheid met zich mee en de ploeg moest niet alleen in de vlakke etappes, maar ook in de bergen aan de bak. "De Tour was echt zwaar", zegt hij. "Op het eind voelde ik dat mijn lichaam leeg was. Dus deed ik het vrij rustig aan met de natourcriteriums en reed ik er slechts één. Ik wist dat het EK er zat aan te komen en op een kampioenschap wil je toch op de afspraak zijn."

Lampaert verkende het parcours uitgebreid met zijn ploegmaten. Het telt slechts 22,4 km. "Het is snel, zeer snel. Het is vlak, niet technisch, er zijn amper bochten en de wind zal ook een rol spelen, want die staat vrij strak. Ik denk dat het me wel moet liggen, maar mijn ploegmaat Kasper Asgreen lijkt me de topfavoriet."

Lampaert werd vierde op het EK in 2018 in Schotland, zesde in 2016 in Plumelec en in 2017 in het Deense Herning werd hij ziek vlak voor de tijdrit en kon hij niet starten. "Ik hoop dat ik dit jaar eens op het podium finish", eindigt hij. "Ik denk dat ik voldoende ben gerecupereerd van de Tour en ik ga mijn best doen om zo'n plekje te veroveren."

(BELGA)