Yves Lampaert beleefde een zware Tour de France, kwam naar eigen zeggen 'half choco' uit die Tour en hoopte dat hij voldoende gerecupereerd was voor het EK. "Ik voel dat ik weer wat 'macht' heb in die benen", zei hij vooraf, "al weet ik niet of dat voldoende zal zijn, want helemaal fris ben ik nog niet."

En zo bleek ook in de tijdrit. Lampaert finishte als zevende, op 29 seconden, op 8 tellen uiteindelijk van Edoardo Affini die brons won. "Dat verschil is toch niet klein. Ik miste gewoon de wattages in de benen om mee te doen voor dat podium. Ik had geen superbenen. Jammer, echt tevreden kan ik dus niet zijn over mijn prestatie. Zevende is niet slecht, maar ik had gehoopt op meer, en dan is dat jammer."

Meteen na de finish, Lampaert startte als laatste, terwijl ploegmaat Evenepoel op de hot seat zat, draaide hij zich om en ging hij op zoek naar z'n ploegmaat die goud pakte. Een emotionele knuffel volgde. "Het stopt gewoon niet voor hem", lachte hij. "Op dit parcours en met dit deelnemersveld wordt hij toch Europees kampioen. Dat is echt fenomenaal, hij is een lichtgewicht en wint toch met zo veel voorsprong. Straf."

(BELGA)

Yves Lampaert beleefde een zware Tour de France, kwam naar eigen zeggen 'half choco' uit die Tour en hoopte dat hij voldoende gerecupereerd was voor het EK. "Ik voel dat ik weer wat 'macht' heb in die benen", zei hij vooraf, "al weet ik niet of dat voldoende zal zijn, want helemaal fris ben ik nog niet."En zo bleek ook in de tijdrit. Lampaert finishte als zevende, op 29 seconden, op 8 tellen uiteindelijk van Edoardo Affini die brons won. "Dat verschil is toch niet klein. Ik miste gewoon de wattages in de benen om mee te doen voor dat podium. Ik had geen superbenen. Jammer, echt tevreden kan ik dus niet zijn over mijn prestatie. Zevende is niet slecht, maar ik had gehoopt op meer, en dan is dat jammer."Meteen na de finish, Lampaert startte als laatste, terwijl ploegmaat Evenepoel op de hot seat zat, draaide hij zich om en ging hij op zoek naar z'n ploegmaat die goud pakte. Een emotionele knuffel volgde. "Het stopt gewoon niet voor hem", lachte hij. "Op dit parcours en met dit deelnemersveld wordt hij toch Europees kampioen. Dat is echt fenomenaal, hij is een lichtgewicht en wint toch met zo veel voorsprong. Straf." (BELGA)