Tweedejaarsbelofte Niels De Clerck: “Meer finales rijden”

Niels De Clerck KACHTEM ELITE Z-C 18/02/2024 (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Redactie KW

Leuke start van het seizoen voor Niels De Clerck. De tweedejaarsbelofte nestelde zich tijdens het clubkampioenschap in Kachtem, als enige van Urbano-Vulsteke, tussen de grote blokken en reed als zevende binnen.

Met andere woorden: de negentienjarige Oeselgemnaar lijkt klaar voor Brussel-Opwijk, zondag de openingsproef van de Road Series. “Dat blijft toch nog een vraagteken”, reageert De Clerck voorzichtig. “Het zal de eerste keer zijn dat ik Brussel-Opwijk rijd. Een verkenning van het parcours zit er wellicht niet in. Ik doe een graduaat elektromechanische systemen aan Vives Kortrijk. Op maandag en dinsdag werk ik een stage af. De andere dagen van de week heb ik tot ’s middags les. Nog eens naar Brussel rijden om daar in de regen de koers te verkennen, lijkt mij niet aangewezen.”

Goed voorjaar

Vorig jaar liet de zoon van ex-renner Ward De Clerck al eens z’n talent zien. In de slotrit van het Zeeuws Beloftenweekeinde, een rittenkoers van de Road Series, bolde hij als vierde over de streep. Aan het einde van een kasseikoers.

“Over het algemeen kan ik redelijk tevreden terugblikken op mijn eerste jaar bij de beloften”, gaat De Clerck verder. “Zeker op het voorjaar, dat was goed, tot en met de maand mei. In die slotrit van het Beloftenweekeinde reed ik de finale. Ik hoop dit jaar meer finales te halen. Dat is mijn voornaamste ambitie dit seizoen.”

Wat na Brussel-Opwijk volgt, moet de ploegleiding van Urbano-Vulsteke nog vastleggen. Ofwel wordt dat voor De Clerck de Ronde van Limburg, een Nederlandse manche van de Road Series. Ofwel twee Noord-Franse koersen: Tour des Cent Communes en Grand Prix Lillers. De kalender van z’n nieuwe ploeg lijkt heel sterk op die van EFC-L&R-Van Mossel vorig jaar.

“Veranderen van ploeg was een moeilijke beslissing”, geeft De Clerck toe. “Sportdirecteur Wim Feys probeerde jongens met talent aan een contract te helpen. Wat eind vorig jaar gelukt is voor Victor Vercouillie en Floris Van Tricht. Intussen merkte ik dat ook bij Urbano-Vulsteke alles in orde is. Het was misschien toch niet slecht om eens te veranderen van ploeg. Ook al reed ik sinds de nieuwelingen bij Gaverzicht”, besluit Niels. (HF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier