Eerstejaarsbelofte Korneel Decaestecker uit Vlamertinge mag meteen van het grote werk proeven

Korneel Decaestecker trok deze winter met de ploeg op stage naar Spanje. © gf
Redactie KW

Ook voor Korneel Decaestecker is het nieuwe wielerseizoen goed en wel begonnen. De 18-jarige Vlamertingenaar heeft zijn eerste koersen bij de beloften en elite zonder contract achter de rug en kan met een positief gevoel terugblikken. Uitrijden lukte nog niet, maar wat hij al liet zien, was alvast veelbelovend.

De overstap van de juniores naar de beloften en elite zonder contract is niet te onderschatten en veel jongeren hebben een poosje nodig om te wennen aan het hogere niveau. Al lijkt dat bij Korneel Decaestecker (18) nog wel mee te vallen. “Na drie koersen kun je natuurlijk nog niet veel zeggen”, blijft de Vlamertingenaar bescheiden. “Maar het gevoel was goed en dat stemt me hoopvol voor de rest van het seizoen. Behalve dan in Izegem. Daar had ik echt een offday, dus daar zwijg ik liever over (lacht). Het clubkampioenschap in Meulebeke viel nog mee. De benen waren in orde, maar halfweg kreeg ik af te rekenen met een platte band en was de koers over. Dan weet je nog niet waar je staat.”

Vertekend beeld

Dan verging het Decaestecker in Maldegem een pak beter. Vroeg in de wedstrijd reed een grote groep van een 20-tal renners weg, maar daarachter kon de eerstejaarsbelofte vrij vlot stand houden. “Je merkt echt dat het sneller gaat bij de beloften en elite zonder contract. Het is ook een heel andere manier van koersen. Bij de juniores viel het nog eens stil en in een goede dag kon ik zelf iets forceren, maar nu zal ik al blij zijn als ik het peloton kan volgen. Dat is me vorig weekend nog niet gelukt.”

“Na een snelle start kwam ik in de tweede groep terecht en na 80 kilometer moest ik ook daaruit lossen. Geen schande, want er waren al een pak renners uit koers. Zelf werd ik pas na 85 kilometer afgevlagd. Ik denk dat ik nog de 29ste plaats behaalde, maar kreeg toch DNF achter mijn naam (enkel de eerste 27 renners werden in de uitslag opgenomen, red.). Dat is jammer, want het geeft een vertekend beeld. Nu ja, ik onthoud vooral het positieve. In mijn eerste echte koers finishte ik in de top 30. Dat belooft voor de toekomst.”

Brussel-Zepperen

En die ziet er behoorlijk mooi uit, want met Brussel-Zepperen staat zondag meteen een interclub op het programma van de Vlamertingenaar. “Het zal opnieuw afzien worden”, weet Decaestecker. “Maar ik kijk ernaar uit en ben benieuwd hoever ik kan komen. Dat zal eigenlijk voor elke wedstrijd het geval zijn. 2020 beschouw ik echt als een leerjaar. Stap voor stap verder groeien en dan zullen we wel zien waar mijn mogelijkheden liggen. Ambities durf ik niet echt uitspreken, maar stiekem droom ik wel van een selectie voor de Youngster Coast Challenge op vrijdag 20 maart (de vroegere Handzame Classic, red). Daar mogen starten zou al fantastisch zijn.”

Dan zal de 18-jarige belofte wel moeten bewijzen dat hij zijn plaatsje verdiend. Niet evident, want er rijden een pak sterke renners bij Dovy Keukens-FCC. “En toch ben ik heel blij dat ik bij deze ploeg mocht tekenen. Als junior reed ik bij CT Luc Wallays-Jonge Renners Roeselare, dus moest ik wel op zoek naar een nieuw team. Filip Hellebuyck is zowel ploegleider bij de JRR als bij Dovy, dus een eerste lijntje was snel gelegd. Een tijdje later had ik ook contact met Jochen Deweer en toen heb ik niet meer getwijfeld. We zitten met enkele steengoede renners en ook de sfeer is uitstekend. Dat ik volgend weekend direct mijn eerste interclub mag rijden, toont dat ze vertrouwen in mij hebben. En dat hoop ik niet te beschamen”, besluit de leerling LO en sport aan het Koninklijk Atheneum van Ieper. (BVS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten