Deen Ludvig Anton Wacker wint GP André Noyelle voor junioren

Anton Wacker Ludvig (midden) pakte de zege. Links zien we Michiel Hillen en rechts Davide Ferrari. © VDB
Redactie KW

De Deen Ludvig Anton Wacker heeft de GP André Noyelle voor junioren gewonnen. In een sprint met een beperkt groepje haalde hij het voor de Antwerpenaar Michiel Hillen en de Italiaan Davide Ferrari. West-Vlamingen Vito Braet en Thomas Vansteelandt werden 15de en 17de in deze manche van de Nations cup.

De junioren gingen om 9.25 uur van start voor hun 129 wedstrijdkilometers. Het beloofde een zware wedstrijd te worden met twee beklimmingen van de Kemmelberg. In het begin van de wedstrijd was ontsnappen onmogelijk door het helse tempo dat de felle rugwind met zich meebracht. De nervositeit in het peloton was groot waardoor er veel valpartijen waren. Na de eerste beklimming van de Kemmelberg werd er nog altijd geen schifting doorgevoerd. Na de tweede beklimming kon er wel een groepje zich afscheiden. Zonder succes want na de Monteberg kwam een groep van 80 renners weer samen. Rond 12 kilometer van de meet konden 8 renners zich definitief afscheiden. In de sprint met dit beperkt groepje haalde Ludvig Anton Wacker het voor Michiel Hillen en Davide Ferrari. Enkele enkelingen ontsnapten nog waarna Vito Braet als lid van de nationale selectie de pelotonspurt voor de 15de plaats won. West-Vlaams kampioen Thomas Vansteelandt werd 17de.

“Ik had vanmorgen al een heel goed gevoel”, kaart Vito Braet na. “Na de eerste beklimming van de Kemmelberg raakte ik wat achterop, maar ik kon terugkeren. Spijtig dat ik de goede ontsnapping miste, maar ik ben blij met mijn prestatie. Rijden in de kleuren van je land is altijd speciaal. Het was een harde wedstrijd, maar ik heb ervan genoten.”

“Ik ben zeker tevreden met mijn 17de plaats”, blikt Thomas Vansteelandt terug. “Jammer dat ik de goede vlucht miste, maar in de pelotonsprint werd ik dan wel mooi derde. Ik werd ook 4de Belg en dat toont ook dat ik goed bezig ben. Jammer genoeg zal ik mijn goede benen niet kunnen tonen tijdens Parijs-Roubaix voor junioren. Ik werd jammer genoeg niet geselecteerd, maar ik blijf gemotiveerd om tijdens de volgende wedstrijden goede resultaten te behalen.” (SD)

Hieronder vind je de volledige uitslag.

Junioren_Ieper.pdf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.