Vriendin Julien Vermote: “Kindjes? Julien vindt het nog wat te vroeg, maar ik zou geen neen zeggen”

© Frank Meurisse
Tom Vandenbussche

Laura Segers (22) vormt al ruim drie jaar een koppel met Julien Vermote. De 28-jarige renner van Team Dimension Data rijdt de komende drie weken zijn vierde Tour, terwijl Laura haar pop-upmodewinkel in Izegem draaiende houdt. “Maar we verplichten elkaar om elke avond eens te bellen.”

Eigen kledingzaak

“Drie jaar geleden vertelde ik in deze krant dat ik ervan droomde om ooit een Bed & Breakfast uit te baten. Die plannen zijn wat veranderd. Ik werkte fulltime bij Yves Rocher, maar dat was moeilijk te combineren met Julien. Ik moest vaak last minute verlof aanvragen en in een bedrijf is dat niet altijd evident. Dus dacht ik: waarom niet zelf iets te beginnen? Aangezien kledij altijd al mijn passie is geweest, was de keuze snel gemaakt. Eerst online, daarna een winkeltje bij ons thuis met een paskamer, maar dat was niet houdbaar, dus heb ik beslist om zelf iets te openen. Dit gebouw stond 20 jaar leeg en is gerenoveerd door iemand die het nu verhuurt. Onder en boven mijn winkel komt er een escape room.”

Naam in woordenboek

“In mijn winkel vind je van alles, voor alle leeftijden. Maar alleen dingen die ik zelf graag zie. Of Julien daar iets over te zeggen heeft? (grijnst) Neen, integendeel. Maar we praten er natuurlijk wel over. Ik gaf de winkel, die sinds december 2017 open is, de naam Outrance Fashion. Ik heb er lang moeten op zoeken. Uiteindelijk heb ik gezegd: ik sla een woordenboek open en kies het eerste woord dat ik tegenkom. (glimlacht) Het paste nog ook, vind ik.”

Elke avond eens bellen

“Vanaf vrijdag tot en met dinsdag ga ik met mijn ouders naar Frankrijk om de eerste dagen van de Tour te volgen. En natuurlijk ga ik ook weer naar de Champs-Elysées in Parijs voor de slotrit. Meer zal niet lukken. Er moet ook gewerkt worden. Julien en ik horen elkaar wel dagelijks. Sms’en is tijdens de Tour moeilijk. Het is voor hem al druk genoeg. (lacht) Maar we verplichten elkaar om elke avond eens te bellen.”

Vriendin Julien Vermote:
© BELGA

Geen interesse in koers

“Wat koers betreft, is het nog altijd zoals toen ik Julien leerde kennen: ik ken er niets van. Ik weet bij welke ploeg Julien zit en welke koers hij rijdt, maar voor de rest interesseert het me niet. We praten er ook niet over en mijden dat zelfs, want hij is er al hele dagen mee bezig en als we ergens komen, wordt hij er voortdurend over aangesproken. Waarover we wel praten? (grijnst) Meestal is het ik die moet vertellen wat ik gedaan heb.”

Nog geen kindjes

“Of er al plannen zijn om te trouwen of kindjes te krijgen? Jammer genoeg niet. Van zijn kant, hé. Schrijf dat maar op! (proest het uit) Neen. Julien vindt het nog wat te vroeg. Ik begrijp hem wel. Hij is zo vaak van huis weg en zou veel moeten missen. Ik ben ook nog maar 22 jaar. Eerst nog wat werken, hé. (knipoogt) Maar ik zou dus geen neen zeggen.”