Belgisch kampioen Yves Lampaert werkt vijf criteriums af

Redactie KW

Belgisch kampioen Yves Lampaert (Quick-Step Floors) werd 80ste in de Tour en had met de bollentrui van teamgenoot Julian Alaphilippe wel wat te vieren in Parijs. Lampaert rijdt na Aalst nog de criteriums in Roeselare, Sint-Niklaas, Herentals en Putte. Dan wacht het Europees kampioenschap tijdrijden voor de West-Vlaming.

“Niet alleen die bollentrui van Julian Alaphilippe hebben wij gevierd in Parijs. Ook de vier ritzeges die wij behaalden. Het is goed geweest. Wij kunnen terugblikken op een schitterende Tour de France. Iedereen was supertevreden”, verklaarde Lampaert. “Na de finish zijn we uitgebreid gaan eten op restaurant. Geen vette kost, we blijven letten op onze gezondheid. En er was ook wijn. Die mocht nu iets rijkelijker vloeien dan tijdens de Tour. Daarna zijn we het nachtleven van Parijs ingetrokken. Omstreeks 3 uur waren we weer in het hotel en maandag stond de terugreis naar België op het programma.”

Iets terugdoen voor fans

Lampaert toont zijn tricolore trui uitgebreid in eigen land door te starten in vijf criteriums. “Ik kan zo iets terugdoen voor mijn fans. In de Tour was daar niet altijd de mogelijkheid voor. Je moest tijdig gaan tekenen of er volgde een boete. Alles is zo strikt geregeld en het is telkens hectisch. Aan start en finish staat er telkens een massa volk, maar je kan niet voor iedereen tijd maken. Dat is soms spijtig. Het doet hartzeer mensen te moeten ontgoochelen. Nu kan ik wel tijd maken om met de supporters op de foto te gaan. Ik ga deze week wel genieten na een lange en zware Tour de France.”

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.