Veldrittoppers komen naar Gullegem

Mathieu Van Der Poel © belga
Redactie KW

De organisatoren van de derde Hexia Cyclocross op 4 januari in Gullegem zijn er in geslaagd om niet alleen de toppers onder de mannelijke eliterenners, maar ook de top van het vrouwenveldrijden naar hun manifestatie te krijgen.

“Wij hebben vanaf het begin het damesveldrijden een centrale plaats in ons evenement te geven. Die inzet loont nu”, stelt voorzitter Stijn Tant vast. De affiche oogt dan ook enorm fraai. Met de Nederlandse veldritsensaties Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Europees kampioene Yara Kastelijn en de Belgische Loes Sels en Jolien Verschueren heb je meteen vijf rijdsters om ‘u’ tegen te zeggen.

Daarnaast verschijnen Ellen Van Loy (België), Eva Lechner (Italië), Joyce Vanderbeken (België), Marion Norbert Riberolle (Frankrijk), Shirin Van Anrooij (Nederland), Karen Verhestraeten (België), Alicia Franck (België), Emily Werner (Verenigde Staten) en Lindy Van Anrooij (Nederland) ook om 13.45 uur aan de start. Naast deze profrijdsters komen ook weer dames junioren aan de start in Gullegem.

Over naar de mannen dan. Wie er nog aan twijfelde, krijgt van ons de stellige bevestiging: Mathieu van der Poel is er ook dit jaar weer bij. Hij krijgt weerwerk van onder meer gewezen wereldkampioen Zdenek Stybar (Tsjechië), Michael Vanthourenhout, Nederlander Corné Van Kessel, Gianni Vermeersch en Xandro Meurisse.

Curtis White (Verenigde Staten), Jens Adams (België), Jim Aernouts (België), Nicolas Cleppe (België) en Thomas Mein (België) maken de topaffiche rond.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier