Zijn vriendin gelooft in medaille: “Michael is een echte kampioenschapsrenner”

Michael Vanthourenhout en zijn vriendin Kelly van der Steen (foto a-Davy Coghe)© Davy Coghe
Michael Vanthourenhout en zijn vriendin Kelly van der Steen (foto a-Davy Coghe)© Davy Coghe
Redactie KW

Mathieu van der Poel en Wout van Aert zijn zondag de uitgesproken favorieten voor de wereldtitel, maar voor plek drie ligt alles open. En dan kijken wij vooral naar Michael Vanthourenhout. Kelly Van den Steen, zelf wielrenster en al meer dan acht jaar samen met de Wingenaar, gelooft dat een medaille mogelijk is.

Michael Vanthourenhout is zonder twijfel aan het beste seizoen uit zijn carrière bezig. De 27-jarige veldrijder won op 22 november in Merksplas zijn eerste klassementscross ooit en voegde daar een week later in Tabor al zijn tweede aan toe. “Michael is inderdaad aan een sterke winter bezig”, knikt Kelly Van den Steen, die al vijf jaar met de Wingenaar in Wetteren samenwoont. “Zijn seizoensbegin was misschien wat minder, maar na zijn zege in Zwitserland ging alles in stijgende lijn. Hij heeft een paar keer kunnen winnen én presteerde erg constant. Als hij niet op het podium stond, eindigde hij nog steeds als vierde of vijfde. Alleen het BK was een gemiste kans. Echt jammer dat hij in de openingsfase werd opgehouden. Als hij langer bij Van Aert had kunnen blijven, hadden we een hele spannende cross gekregen. Na afloop was Michael ook wat gefrustreerd, maar intussen is dat al lang vergeten. En overmorgen komt het WK eraan. Hopelijk zit er nog iets moois aan te komen.”

Vanthourenhout deed er alvast alles aan om in topvorm aan de start te verschijnen: negen dagen stage in Spanje, nog een dubbel weekend crossen en de voorbije dagen vooral rusten. “Zeker van die negen dagen Spanje heeft Michael deugd gehad”, benadrukt de Oost-Vlaamse. “Het heeft hem goed gedaan om nog eens die lange duurtrainingen te kunnen afwerken en wat bergop te fietsen. Door de opeenvolging van crossen in de eindejaarsperiode is het moeilijk om tussendoor lang te trainen, maar in Spanje kon dat wel met ritten van vier à vijf uur. Vorige zaterdag zaten die nog in zijn benen, maar in Overijse ging het al een pak beter. En na een weekje rustiger aan moet hij straks helemaal klaar zijn.”

Ook de extra druk die bij een groot kampioenschap komt kijken, zou hem niet teveel parten mogen spelen, meent Kelly. “Michael is een kampioenschapsrenner, hé. Hij gaat daar uitstekend mee om. Hij benadert zo’n WK als een andere cross. Enkel de dag zelf zal hij wat nerveuzer zijn, maar dat zal bij iedereen wel het geval zijn. Jammer dat ik er zelf niet bij kan zijn. Door corona mogen er maar twee mensen per renner binnen en dat worden zijn mechaniekers. Zij zullen hem beter kunnen helpen dan ik.”

Samen op stage

Vanthourenhout kon tijdens zijn stage in Spanje trouwens rekenen op goed gezelschap. Terwijl hij op zoek ging naar zijn topvorm voor het WK, was Kelly zich volop aan het voorbereiden op de start van het wegseizoen. “Het is altijd leuk om samen op stage te gaan. Vooral na de training hebben we veel aan elkaar. Samen trainen zat er wel niet in. Met de benen die Michael nu heeft, denk ik niet dat ik hem lang zou kunnen volgen”, besluit Kelly met een kwinkslag.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten