Toch Hexia Cyclocross in Gullegem, maar zonder publiek

Krijgen we opnieuw een tweestrijd tussen Wout van Aert and Mathieu van der Poel? © belga
Redactie KW

De organisatie van de Hexia Cyclocross organiseert op 2 januari 2021 de vierde editie van de cyclocross in Gullegem. Het wordt wel een editie zonder publiek.

Afgelopen maanden werkte de organisatie diverse scenario’s uit. In die scenario’s bleven er verschillende onzekere parameters aanwezig en de organisatie heeft de ambitie om tijdig klare wijn te schenken.

Dat is noodzakelijk voor de betrokken overheden, veiligheidsdiensten, renners, sponsors en vrijwilligers. Door nu reeds de kaart van een editie zonder publiek te trekken kiest de organisatie voor de ‘zekere’ kaart.

“Koers is een feest! Van onze cyclocross een echt volksfeest maken, is de ambitie. Voor deze vierde editie zal een volksfeest er evenwel niet in zitten. Ook voor ons, als organisatie, moesten we de knop omdraaien. Maar zo zijn we alvast zo goed als zeker dat de volgende editie er komt en dat we de positieve evolutie van de afgelopen jaren kunnen aanhouden”, aldus de organisatie van de Hexia Cyclocross.

Play Sports

Het trouwe publiek hoeft echter niet te jammeren want ook op 2 januari zal het de wedstrijd van de vrouwelijke en mannelijke profs live kunnen volgen op Telenet Play Sports. De organisatie werkte daartoe enkele (sponsor)pakketten uit die het moeten toelaten om thuis met je eigen bubbel te kunnen genieten van deze hoogdag.

“In tegenstelling tot andere organisaties laten wij wel de jeugdwedstrijden en de wedstrijd voor personen met een beperking op het programma staan. Een zeer bewuste keuze om ook in deze moeilijke periode ons maatschappelijk engagement te handhaven”, klinkt het tot slot optimistisch bij de organisatie.

Uiteraard blijft de organisatie de evoluties en maatregelen van nabij opvolgen. Zo is een aanpassing van het scenario nog steeds mogelijk. (PST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier