Ruben De Marez trok naar Frankrijk om te koersen: “Velen koersen nu bij de zuiderburen”

Ruben De Marez hoopt dat hij nog enkele koersen kan meepikken. © Bart
Redactie KW

Afgelopen weekend trok Ruben De Marez met zijn team Dovy Keukens-FCC naar de GP de Saint-Souplet in Noord-Frankrijk. Voor hem niet meteen een geslaagde onderneming met de eerste hitte, maar natuurlijk grijpt elke renner nu alle kansen die hij krijgt om te koersen.

“In het voorjaar heb ik gekoerst zolang er koersen waren. Ik reed een vijf- à zestal wedstrijden dus. Nu er veel wedstrijden wegvallen, is het echter zoeken waar er wel nog eentje mee te pikken valt. Ik ga er alvast van uit dat er vooral getraind moet worden om volgend jaar weer op niveau te zijn. In onze streek blijven er zeer weinig koersen over de komende weken, maar in Frankrijk lijken er nog wel mogelijkheden te zijn. Dan zou je denken ‘we rijden de rest van het jaar de Franse koersen’, maar niet alle organisatoren ginder zijn er echt mee opgezet dat hun wedstrijden nu vooral bezet worden door de Belgische renners. Op zich is het natuurlijk wel begrijpelijk dat ze voorrang willen geven aan de Franse renners”, vertelt de inmiddels naar Sint-Baafs-Vijve verhuisde Moorselenaar.

Alternatief

Voor Ruben De Marez was de koers afgelopen weekend alvast niet ideaal, maar toch trok hij richting Saint-Souplet. “Die wedstrijd lag al lang vast, ik was ingeschreven en er was dit weekend ook geen alternatief, dan grijp je uiteraard wat er te grijpen valt. In andere omstandigheden kan je wat selectiever zijn: je kiest het parcours dat je het best ligt, de dag met de meest gunstige weersomstandigheden, … Maar nu moeten we gewoon tevreden zijn met wat er is.”

Laatste moment

“Dit weekend speelde vooral de eerste hitte me parten. In combinatie met een pittig parcours met heel wat hoogtemeters heb ik me in het begin van de koers wat vergaloppeerd. Na anderhalf uur koersen was het uiteindelijk op”, legt Ruben uit.

Of de elite zonder contract van Dovy Keukens-FCC ook dit weekend ergens koerst, is moeilijk te zeggen. “Zekerheid over de koers krijg je voor het ogenblik pas op het laatste moment, plannen is dus zeer moeilijk. We kunnen alleen maar hopen, want de omstandigheden zijn nu eenmaal wat ze zijn”, besluit Ruben.

(Robin Rosseeuw)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier