Het nakende vaderschap zal een positieve invloed op Yves hebben

Tim Declercq en Yves Lampaert.© BELGA
Tim Declercq en Yves Lampaert.© BELGA
Tim Declercq
Tim Declercq Wielrenner

Ze noemen hem El Tractor, omdat hij kilometerslang op kop van het peloton blijft sleuren. Dat was zo een paar jaar geleden, dat was vorig seizoen zo en dat zal ook de komende maanden zo zijn. Tim Declercq is de meid van alle werk bij het grote Deceuninck-Quick-Step en geeft ons tijdens het komende wielervoorjaar een wekelijkse kijk vanuit zijn eigen leefwereld.

“Zeventien vesten. Die hebben we normaal nodig als we de woensdag voor de Omloop het parcours verkennen. Nu reden we in korte broek. Nooit eerder meegemaakt. En ook zaterdag zal het aangenaam zijn, al wordt er wel wat wind voorspeld. Uit het noordoosten. Dat betekent dat we een finale met tegenwind zullen krijgen. De koers zou dus lang op slot kunnen blijven. Niet ideaal voor mij, maar ook niet dramatisch. Ik rijd toch in dienst. We staan met zeven renners aan de start en zes daarvan kunnen er winnen. Je zou kunnen zeggen: triestig, je bent de minste van de hoop. Maar dat is zeker geen schande. Ik vind het zelfs echt een eer om er als enige helper bij te zijn.”

“Iemand die ik natuurlijk enorm de zege gun, is Yves Lampaert. Winst in de Omloop zou voor hem een geweldig cadeau zijn, net nu hij verteld heeft dat hij papa wordt. Ik ben echt heel content voor hem en Astrid. En voor De Melkerie, want Bert Van Lerberghe en Pieter Vanspeybrouck worden voor de tweede keer vader. Een echte babyboom dus. Niet abnormaal. We hebben er de leeftijd voor.”

“Ik voorspel dat het nakende vaderschap dit voorjaar een positieve invloed op Yves’ prestaties zal hebben. Misschien zal het later iets moeilijker worden als hij wat vroeger moet opstaan, maar voorlopig zie ik alleen gunstige gevolgen. Of ik uit ervaring spreek? Ik kan niet klagen. Mijn vrouw Tracey neemt veel werk voor haar rekening. Egoïstisch van mij, maar het kan niet anders. Als je als renner ’s nachts vaak moet opstaan, recupereer je niet meer en komt er van presteren niet veel meer in huis. Maar ik moet zeggen dat we geluk hebben met Marilou. Het is een heel goeie slaapster, wat ze ongetwijfeld van de papa heeft. Ik wens het Astrid en Yves alvast nu ook al toe.”

Reageren? tim@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.