Blauwdruk

© BELGA
© BELGA
Tim Declercq
Tim Declercq Wielrenner

Ze noemen hem El Tractor, omdat hij kilometerslang op kop van het peloton blijft sleuren. Dat was zo een paar jaar geleden, dat was vorig seizoen zo en dat zal ook de komende maanden zo zijn. Tim Declercq is de meid van alle werk bij het grote Deceuninck-Quick-Step en geeft ons tijdens het komende wielervoorjaar een wekelijkse kijk vanuit zijn eigen leefwereld.

Ik heb geen beelden gezien, maar mijn 21-jarige ploegmaat Mauri Vansevenant werd woensdag dus derde in de Trofeo Laigueglia. Een zotte prestaties als je ziet tussen wie hij in de uitslag staat. Die jongen maakt alles waar wat ze over hem schreven. Hij staat met de voetjes op de grond en weet wat hij wil. Boerenwijsheid, zoals we hier zeggen. Mauri is niet de enige West-Vlaming binnen onze ploeg die op dreef is.

Ik ben op niveau. Een opluchting, nadat ik deze winter met corona kreeg af te rekenen

Yves Lampaert was heel goed in de Omloop, maar door die val moest hij van heel ver terugkomen. Stijn Steels heeft zijn draai gevonden en verricht nuttig werk. Bert Van Lerberghe reed sterk in Kuurne. Ik had dat van hem ook verwacht, alleen jammer dat hij in de slotkilometers iets te ver zat, want er zat meer in dan plaats negen. En ook ik ben op niveau. Een opluchting, nadat ik deze winter met corona kreeg af te rekenen.

 © BELGA
© BELGA

Dinsdag had ik een goed gevoel in Le Samyn, woensdag werkte ik nog een duurtraining af. Zondag start ik in Parijs-Nice. Eén van de meest nerveuze koersen van het jaar, waarin ik zal werken voor onze sprinter, Sam Bennett. Acht dagen koers met tussenin een tijdrit, wat voor mij een relatieve rustdag wordt. Ideaal en dit seizoen broodnodig om mijn hoogvorm te bereiken. Het betekent wel dat ik ook dit jaar niet aan de Strade Bianche zal deelnemen. Als ik één koers ooit eens gereden wil hebben, is het die wel.

Dit jaar zal ik het echter opnieuw op tv moeten volgen. Mijn kopman Julian Alaphilippe is samen met Wout van Aert en Mathieu van der Poel de topfavoriet. Dat wil volgens mij niet zeggen dat ze dit voorjaar alles zullen winnen. Als ik een pronostiek opstel, ben ik altijd geneigd om er een blauwdruk van het seizoen ervoor van te maken. Maar elk jaar is anders, stel ik telkens vast. Ook nu zullen er zeker nieuwe namen opduiken. Ik zag alleszins al een heel goeie Sep Vanmarcke. Hij zal, net als Yves, moeten anticiperen. Als alles meezit, zou het op een dag wel eens prijs kunnen zijn.

Reageren? tim@kw.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.