Parijs-Roubaix opnieuw in gevaar na lockdown in Noord-Frankrijk

Philippe Gilbert is de laatste winnaar van de Helleklassieker.© BELGA
Philippe Gilbert is de laatste winnaar van de Helleklassieker.© BELGA
Bron: Belga

Het doorgaan van Parijs-Roubaix, gepland op 11 april, is opnieuw onzeker nadat de Franse regering donderdag aankondigde dat vanaf vrijdag middernacht zestien departementen opnieuw voor een maand in lockdown zullen gaan. Één van die departementen is de aan België grenzende regio Hauts-de-France, waarin aankomstplaats Roubaix zich bevindt.

Niet-essentiële winkels in de zestien departementen gaan opnieuw dicht. Verplaatsingen zijn beperkt tot tien km en een attest is verplicht. Verplaatsingen tussen de betrokken regio’s zijn verboden, tenzij het niet anders kan of om professionele redenen is. Scholen blijven wel open. Vorig jaar werd Parijs-Roubaix tot twee maal toe afgeblazen. Het Franse Monument zou oorspronkelijk op 12 april doorgaan, maar werd destijds omwille van het oprukkende coronavirus uitgesteld naar 25 oktober. Ook in oktober kon de klassieker echter niet plaatsvinden door aangescherpte coronamaatregelen in Noord-Frankrijk. Philippe Gilbert is de laatste winnaar van de Helleklassieker. Onze landgenoot haalde het in 2019 in een sprint met twee op de velodroom van Roubaix van de Duitser Nils Politt.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten