Nieuwelinge Lani Wittevrongel is bezig aan een sterke zomer

Lani Wittevrongel. © foto Coghe
Redactie KW

Ondanks het beperkt aantal koersen heeft Lani Wittevrongel (16) er een mooie zomer opzitten. De tweedejaarsnieuwelinge uit Hertsberge behaalde een paar mooie ereplaatsen en mocht in Herzele zelfs het zegegebaar maken.

Lani Wittevrongel heeft zeker niet stilgezeten tijdens de lockdown. Dat blijkt alleszins uit haar prestaties van de afgelopen maanden. Zelfs tussen de jongens deed de tweedejaarsnieuwelinge het niet onaardig. “Ik ben met een goede vorm aan de zomer begonnen”, knikt Lani. “Ik heb de competitieloze periode gebruikt om veel duurtrainingen af te werken. Dat kwam eigenlijk niet slecht uit, want tijdens het crossseizoen waren die wat naar het achterplan verdwenen. Het was jammer dat alle koersen werden afgelast, maar op die manier kon ik mijn tijd wel nuttig besteden.”

De 16-jarige renster van het Bike Advice-ITAF CT weet duidelijk waar ze mee bezig is. In Duisburg werd ze derde, in Landskouter vijfde en in Herzele was ze zelfs de beste nieuwelinge van het pak. In de sprint moest ze enkel Marith Vanhove voor zich dulden, maar ze was daarmee wel de eerste van haar categorie. Momenteel vertoeft de Hertsbergse in Nederland voor de Watersley Ladies Challenge, een internationale rittenkoers. Daar hoopt ze haar goede vorm nog eens te kunnen tonen. “Een heel tof rondje, met een pak hoogtemeters. Vorig jaar nam ik al eens deel en dat werd toen serieus afzien. Een bepaald resultaat wil ik er vooraf dus niet aan vastkleven. Ik ga gewoon mijn best doen en dan zien we wel waar ik uitkom.”

Naar Topsportschool

Lani Wittevrongel haalt al een hoog niveau, maar is ervan overtuigd dat ze de komende jaren nog veel progressie kan boeken. Daarom gaat ze sinds 1 september naar de Topsportschool in Gent, om te kijken hoever ze het kan schoppen in het wielrennen. “Ik heb altijd enorm veel steun gekregen van mijn familie, maar de begeleiding aan de Topsportschool moet me helpen om stappen te blijven zetten. Ik wil echt weten hoever ik kan komen in deze sport“, besluit Lani. (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier