Nieuweling Yaurick Leenknegt moet forfait geven voor thuiskoers in Roeselare

Yaurick Leenknegt debuteert dinsdag op de piste in Rumbeke. © foto Coghe
Stijn Moerman

Zondag wordt er gekoerst in Roeselare. Bij de nieuwelingen echter geen Yaurick Leenknegt (15) aan de start. “Ik vind het enorm spijtig, maar het past niet in mijn schema”, aldus de Roeselarenaar, die dinsdag wel debuteert op de piste in Rumbeke.

Met een 12de stek in Staden en een zevende plaats in Edewalle was Yaurick Leenknegt (15) prima aan het seizoen begonnen, maar dan gooide corona roet in het eten. “Veel kon ik er niet aan veranderen, dus ben ik rustig blijven trainen en de conditie blijven onderhouden tot er meer zekerheid was”, aldus de nieuweling van CT Luc Wallays-JRR. “Het ging al bij al redelijk vlot om de motivatie erin te houden. Af en toe eens met iemand samen kunnen gaan trainen deed deugd. Het was ook een ideale periode om aan bepaalde puntjes wat aandacht te schenken. Ik voel me alvast goed en fris op de fiets en kijk ernaar uit om er weer in te vliegen. Hopelijk verloopt de herstart even vlot als mijn seizoensbegin.”

Geen thuiskoers

Zondag stond de Roeselarenaar aan de start in Glabbeek, maar die herstart viel in het water. “In het begin van de wedstrijd kende ik kettingproblemen en wat later in de koers reed ik ook nog eens lek. Over en uit dus. Maar ik reed wel met een goed gevoel rond. Bemoedigend voor wat komt. Ik vind het wel enorm spijtig dat ik forfait moet geven voor de thuiskoers van zondag in Roeselare. We zitten echter met een familiefeest. Daarom start ik de dag ervoor in Kruishoutem om toch een koers te kunnen rijden. Hopelijk kan ik daar een mooi resultaat neerzetten. Maar het is nog altijd moeilijk om de waardeverhoudingen in het peloton in te schatten.”

Debuut op piste

Dinsdag verschijnt Yaurick wel voor het eerst in zijn carrière aan de start van een pistemanche in Rumbeke. “In het verleden heb ik wel al eens op de piste gereden, maar het wordt de allereerste keer dat ik er een wedstrijd op zal betwisten. Er zijn al veel koersen geannuleerd dit seizoen, dus ik probeer mee te pikken wat ik kan. Geen idee wat ik ervan mag verwachten, maar het wordt sowieso een leuke ervaring. Ik zal in elke discipline mijn uiterste best doen en dan zie ik wel.”

“Mijn verwachtingen voor de rest van het seizoen? Overal mijn best doen en mij proberen te tonen, zonder al te hoge verwachtingen op te leggen. Het is immers koffiedik kijken na de voorbije coronamaanden. Maar iedere koers is nu van belang. Wie weet volgt er in het najaar nog een lockdown. Dan is het opnieuw gedaan met koersen…”

Koersen in Roeselare, pistemanche in Rumbeke

Op zondag 12 juli organiseert vzw Roeselare Koerst onder de naam It’s time to ride oefenkoersen voor aspiranten, nieuwelingen en juniores. De U13 start om 13 uur voor 17 km, de U14 om 13.45 uur voor 24 km, de U15 om 14.45 uur voor 32 km, de nieuwelingen om 16.45 uur voor 39 km en de juniores om 18.45 uur voor 49 km. Opmerkelijk: de winnaar bij de juniores wordt het jaar erop uitgenodigd voor het Dovy Natourcriterium. Parcours (1,7 km): start Hugo Verrieststraat, Adriaan Willaertstraat, Noordstraat, Ooststraat, Jan Mahieustraat, Hugo Verrieststraat.

Op dinsdag 14 juli vindt er een pistemeeting plaats in Rumbeke voor aspiranten, nieuwelingen, juniores en dames jeugd. De eerste wedstrijden voor nieuwelingen, juniores en dames jeugd gaan van start om 14.30 uur, vanaf 17 uur is het dan de beurt aan de aspiranten. Einde voorzien rond 19.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier