Nieuw parcours voor Zeebrugse beachrace

De tweede Icarus Beachrace in Zeebrugge wordt geleid door Sam Govaert (midden) met zijn partner Griet Van Hoorne en Leon Inkelberghe. (foto ACR)
Redactie KW

Zondag 12 januari vindt de tweede editie van de Icarus Beachrace plaats.

Er wacht de mountainbikers en beachracers een vernieuwd parcours met veel afwisseling, technische passages in het zand die ze op en af de zeedijk brengen, een doortocht over de pier in Blankenberge en mooie stukken strand in Zeebrugge.

De Icarus Beachrace is genoemd naar de surfclub, uitgebaat door Leon Inkelberghe en zijn team, en is één van de sportevenementen van BRO. GO van de broers Sam en Alexander Govaert. Met de steun van heel wat partners Shifting Gears als sponsor en van de stad Brugge en Blankenberge willen zij met hun organisatie ook in de winter beleving brengen in Zeebrugge. Er zijn zondag drie reeksen voorzien. Die beginnen om 10.00 uur met een massastart ter hoogte van het monument aan de surfclub en ook de aankomst is er vlakbij. Om er voor iedereen vooral een uitdagende dag van te maken, kunnen ervaren racers of recreanten aan de kilometer deelnemen. Wie liever iets minder afziet, kan 22.5 km doen. Voor de jeugd is er ook een wedstrijd van 10 km voorzien. “Het parcours is uit veiligheidsoverwegingen aangepast. Er zijn geen duinen en het Schelpenpad en de brug doen we niet aan. Het gaat langs de waterlijn richting Blankenberge. Daar gaan we de pier op”, weet Sam.

Stevig parcours

De passage op de pier vraagt voorzichtigheid en respect tussen de deelnemers, want er wordt op een strook heen en terug gereden. Aan de O’neill Beachclub rijdt men terug naar beneden om vervolgens via het strand naar Zeebrugge terug te keren. Daar wordt een deel van de dijk aangedaan, met opnieuw een passage aan de surfclub. “Die locatie gebruiken we nog meer als een centrale plaats met standjes, waar ook een dj van Red Bull zal aanwezig zijn, net als Boels. 6d Sports NutriTion zorgt er dan weer voor een uitstekende recuperatiezone voor de atleten. Aan sfeer zal er geen gebrek zijn.”

Het wordt opnieuw een mooi, maar stevig parcours. “Met onze Icarus Beachrace zetten we niet alleen in op het sportieve, maar ook op de beleving. Wij mikken op gelukkige en tevreden renners en toeschouwers”, benadrukt de organisator. “Het zal allemaal vlotter, beter en gemakkelijker zijn. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind. De inschrijvingen komen ondertussen vlot binnen. Ik hoop opnieuw op circa driehonderd deelnemers.”

Sterk deelnemersveld

Klaas Vantornout heeft zijn komst bevestigd, maar ook Seppe Odeyn, Hans Becking en Jarl Salomein verschijnen aan de start. Verder zijn er Grace Verbeke Thomas Chamon, Frederik Decaestecker als Europees kampioen in zijn masterreeks, Samuel Leroux als Frans kampioen en Pieter Ghyllebert als winnaar van vorig jaar op de langste afstand. (ACR)

Online inschrijven kost 15 euro voor de kids, 18,5 euro voor de korte en 22,5 euro voor de lange afstand. Ter plaatse aan de Icarus Surfclub 25 euro voor alle afstanden. Website: www.brogo.be/nl/evenementen/2e-icarus-beachrace.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier