Het was wereldkampioen Wout van Aert, nog altijd op zoek naar zijn eerste zege van het seizoen, die het snelst uit de startblokken schoot en het tempo bepaalde. Van der Poel was niet bij de les en verkeerde in vierde, vijfde positie toen Van Aert versnelde. Quinten Hermans en Laurens Sweeck pikten wel nog net aan, maar konden niet anders dan aanklampen bij de wereldkampioen die als een bezetene was gestart.

Opnieuw aankomst solo

Na één ronde telde het trio 10 seconden bonus op een groepje met Van der Poel en Van der Haar, maar de Nederlander zette snel orde op zaken. Hij versnelde en ging op zoek naar Van Aert die gaandeweg afstand nam van zijn twee metgezellen. Van der Poel liet zijn turbo opnieuw aanslaan en zou in de derde ronde aanpikken bij de wereldkampioen waarop het tempo stokte en ook Sweeck en Hermans opnieuw konden terugkeren. Heel lang wachtte de Nederlander niet, want in de vierde ronde, schijnbaar zonder echt te versnellen, reed Van der Poel weg bij zijn metgezellen. Het werd andermaal een demonstratie van de kopman van Beobank-Corendon die ondanks nog enkele technische foutjes en zelfs een valpartij, zijn voorsprong consolideerde en zijn achtste zege van het seizoen pakte.

Nicolas Cleppe eindigde als achttiende. © Belga

Van Aert zag Lars van der Haar nog terugkeren op zijn wiel, maar in de slotfase wist hij zich alsnog te ontdoen van de Nederlander en legde hij beslag op de tweede stek. Van der Haar knokte zich naar een derde plaats. Gianni Vermeersch werd zeventiende, Nicolas Cleppe eindigde als achttiende en Michael Vanthourenhout gaf op.

(Belga)