Lotte Kopecky troeft in sprintduel Jolien D’hoore af en wint BK in Anzegem

Jolien D'Hoore, Lotte Kopecky en Shari Bossuyt. © belga
Redactie KW

Lotte Kopecky heeft zich in Anzegem voor het eerst in haar loopbaan gekroond tot Belgisch wielerkampioene op de weg. De 24-jarige Kopecky hield na een spannend sprintduel Jolien D’hoore erg nipt achter zich. Shari Bossuyt maakte het podium vol.

Kopecky en D’hoore leken op weg naar de zege, maar kregen in de laatste kilometers gezelschap van Bossuyt. Zij moest afhaken voor de sprint, waardoor Kopecky en D’hoore zij aan zij naar de streep reden. Kopecky haalde het op de finish met een bandlengte voorsprong op viervoudig Belgisch kampioene D’hoore.

Zeven ronden

De vrouwen moesten in en rond het mistige West-Vlaamse Anzegem zeven ronden afwerken van 18,8 kilometer, met daarin telkens de beklimmingen van de Schernaai en de Tiegemberg. Die eerste helling had een gemiddeld stijgingspercentage van 2,6 procent met als piek 8,6 procent. De Tiegemberg of Vossenhol was iets pittiger met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 en met een piek van 9 procent.

Vorig jaar ging de eindzege in Gent naar Jesse Vandenbulcke. Zij haalde het na een sprint van Ann-Sophie Duyck en Julie Van De Velde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier