Klaas Lodewyck wordt nieuwe ploegleider bij BMC-jeugdteam

© BELGA
Redactie KW

De renner, die kampte met hartproblemen en zijn fiets aan de haak moest hangen, vervangt Geert Van Bondt bij het jeugdteam.

Bij Lodewyck werden hartproblemen vastgesteld in 2014. De renner onderging een operatie, hervatte de competitie, maar in 2015 doken opnieuw problemen op. Uiteindelijk besloot hij in september om zijn professionele fietscarrière stop te zetten en hoopte hij om een rol te vervullen als ploegleider, zonder toen duidelijk al te weten waar hij terecht kon.

Uiteindelijk blijft Lodewyck in dezelfde omgeving waar hij de voorbije jaren koerste. Lodewyck zal het jeugdteam van BMC begeleiden. “Het was een opportuniteit voor ons om Klaas het team te laten begeleiden”, aldus algemeen manager Jim Ochowicz van BMC. “Op die manier blijft hij ook binnen de BMC-familie en we zijn ervan overtuigd dat hij dat goed zal doen.”

Lodewyck zelf is verheugd met zijn nieuwe start. “Na alle problemen die ik heb gehad, ben ik zeer blij met deze nieuwe kans. Als je zo vroeg in je carrière moet stoppen met fietsen komt dat hard aan. Ik had nog enkele dromen en moest die opbergen. Nu kan ik jonge renners helpen, hen bijstaan om zich te ontwikkelen en hun dromen mee helpen realiseren. Ik kijk er naar uit.”

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier