Junior Andreas Deceuninck hoopt dat pisteseizoen kan plaatsvinden

Andreas Deceuninck. © foto Coghe
Redactie KW

Het werd een voorjaar zonder wedstrijden en toch slaagde de 17-jarige Andreas Deceuninck erin om zich in de kijker te fietsen. En hoe hij dat deed, was behoorlijk indrukwekkend. De eerstejaarsjunior uit Moorsele liet zich inspireren door profrenner Oliver Naesen en maakte een tochtje rond de provincie. Goed voor 323 km.

Het ligt al een paar maanden achter ons, maar er verschijnt nog steeds een glimlach om zijn mond als Andreas eraan terugdenkt. Op 23 april sprong de 17-jarige junior om 7 uur ‘s morgens op zijn fiets om pas twaalf uur later weer thuis te komen. Had hij er dan opzitten: 323 km, netjes op de grenzen van West-Vlaanderen. “Een weddenschap die ik met plezier verloren heb”, lacht Deceuninck. “Ik was natuurlijk niet de eerste die het deed. Oliver Naesen had het al gedaan rond Oost-Vlaanderen en het was de ideale periode om eens zot te doen. En ik had ook zoiets van: als je 150 km kan rijden, kan je er ook 300 doen. Maar het was toch iets lastiger dan gedacht. Zeker het laatste deel. Alec Segaert stond me op te wachten en die vond het leuk om er nog een keer stevig de pees op te leggen. Hij reed constant aan 35 km/u. En ik maar doodgaan in zijn wiel. Uiteindelijk was het wel een fantastische ervaring en ben ik blij dat ik het gedaan heb. En de dag nadien kon ik nog gewoon rechtstaan, dus zo hard moet ik niet hebben afgezien (lacht).”

Zot worden

Stilzitten is duidelijk niet de favoriete bezigheid van de Moorselenaar. In het voorjaar is hij gewoon blijven trainen, in de zomer combineerde hij het wielrennen met zijn vakantiejob en vanaf december hoopt Deceuninck enkele pistemeetings te kunnen meepikken. “Dit is de eerste keer in drie jaar dat ik enkele weken zonder fiets inlas“, grijnst de junior van Gaverzicht-Be Okay. “Je zou denken dat dat deugd doet, maar voor mij is het een beetje zot worden. Ik fiets gewoon ontzettend graag. In een normaal jaar rijd ik na het wegseizoen enkele pistemeetings, maar ik weet niet of die straks zullen plaatsvinden. Hopelijk wel, want het begint nu alweer te kriebelen.” (BVS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier