Alec Segaert soleert voor eigen supporters

Redactie KW

Alec Segaert heeft voor een massa supporters zijn favorietenrol meer dan waargemaakt in zijn eigen Lendelede. Het grote wielertalent reed in de Grote prijs Bieren Filou solo naar de aankomst in een echte demonstratierit. Niels De Clerck en Tysson Borremand vervolledigden het podium.

Voor de Grote prijs Bieren Filou kwamen 72 renners opdagen maar van een echte wedstrijd was nauwelijks sprake. Na de eerste speldenprikken en aanvallen Schakelde Alec Segaert aan het einde van de vijfde van de twintig te leggen ronden een versnelling hoger en enkel Dylan Botterberg kon hem even volgen.

Wat volgde was een one-man show van Alec Segaert. Enkel Gaetan Verleyen deed nog een serieuze poging om te achtervolgen maar een lekke band sloeg het terug. Binnen het peloton zou ook Belgisch kampioen Jakov Beirlaen nog afgeremd worden door een lekke band.

Na een solo van ruim zestig kilometer boekte hij met twee en een halve minuut voorsprong op Niels De Clerck die nog finaal uit het peloton wegreed, zijn tiende zege van het seizoen. Tysson Borremand won dan nog eens 15 seconden later de peloton spurt voor Tjorven Vercruysse en Andreas Deceuninck. (WO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.