Ichtegem eert wielerlegende Richard Depoorter met exclusief truitje: “Absolute must-have voor elke wielerliefhebber”

Na de lancering van een limited edition Richardbiertje en een gezinsfietstocht, komt het lokaal bestuur nu op de markt met een exclusief wielertruitje naar aanleiding van het Jaar van Richard Depoorter. © EV
Redactie KW

2023 is het Jaar van Richard Depoorter. Het lokaal bestuur van Ichtegem brengt het hele jaar door hulde aan deze wielerlegende die op 16 juni exact 75 jaar geleden overleed in Zwitserland. Na de lancering van een limited edition Richardbiertje en een gezinsfietstocht, komt het lokaal bestuur nu op de markt met een exclusief wielertruitje.

“Het Jaar van Richard loopt letterlijk op volle toeren”, zegt schepen van Lokale Economie en Evenementen, Geert Vandaele enthousiast. “Ons limited edition Richard Depoorter 6-biertje wordt volop geschonken in de Ichtegemse cafés en sinds afgelopen zaterdag kan jong en oud deelnemen aan de gezinsfietstocht door Groot-Ichtegem. Tijd dus om met ons volgend eerbetoon van start te gaan.

“Ichtegem is een echte wielergemeente”, pikt schepen van Sport Tina Ledaine in. “Daarom brengen we nu een eigen ontworpen wielertruitje uit als blijvend aandenken aan Richard Depoorter. Het zogenaamde Mondia-truitje waarin Richard Depoorter de Ronde van Zwitserland reed, staken we in een hedendaags jasje en kan vanaf heden via onze website besteld worden tegen de prijs van 50 euro. Een echt collector’s item voor elke wielerliefhebber”.

Poorterke

Het truitje bevat naast het Jaar van Richard-embleem op de achterzijde, een verwijzing naar de Belgische driekleur en de Zwitserse vlag op de mouwen. Ook het logo van de gemeente Ichtegem prijkt op de zijkanten. “Daarnaast plaatsten we #Poorterke 2023 op de borst. Poorterke was de roepnaam van Richard Depoorter en mocht voor ons niet ontbreken. Het is een unisex truitje die elke Ichtegemnaar met een hart voor koers zeker in zijn of haar garderobe moet liggen hebben”, aldus nog Tina Ledaine.

Het Richard Depoortertruitje kan tot en met 27 augustus 2023 besteld worden via de gemeentelijke website www.ichtegem.be/het-jaar-van-richard. Betaling van 50 euro gebeurt online. Er zijn pasmodellen beschikbaar in het administratief centrum Eernegem voor wie twijfelt over de maat. Er is geen stock van de truitjes voorzien. Bestellingen worden maandelijks gebundeld en daarna in productie gestoken. Een achttal weken na je bestelling ontvang je het wielertruitje. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier