https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

‘Hollebeke koerst’ vindt plaats tijdens plaatselijke lightversie kermis: “Blij dat we iets kunnen organiseren”

Op foto zien we de Koersduvels met Ignace Dumortier, An Degroote, Johan Goudezeune, Joeri Raeckelboom, Vincent Bollaert en Marvin Odent. Evelien Dehem ontbrak. (foto EG)
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Van vrijdag 10 tot maandag 13 september vindt Hollebeke kermis plaats. “We zijn heel tevreden dat we opnieuw kermis kunnen vieren, al is het een lightversie”, aldus het kermisbestuur. Op kermiszaterdag organiseren de Koersduvels twee wedstrijden.

“Op zaterdag 11 september kunnen we eindelijk onze tweede Hollebeke koerst organiseren met de Koersduvels”, vertelt voorzitter Johan Goudezeune. “Doordat de editie dit jaar samenvalt met de kermis in Hollebeke, is het parcours gewijzigd. Hierdoor blijven Hollebeke-dorp en de plaatselijke winkels bereikbaar vanuit Ieper. Om de koersen veilig te laten verlopen, is er die namiddag een aangepast verkeersplan van kracht. Hou er dus rekening mee om onaangename verrassingen te vermijden tijdens deze fietshoogdag.”

‘Hollebeke koerst’

Hollebeke koerst versie ‘21 omvat twee koersen op één namiddag in ons dorpje”, verduidelijkt Marvin Odent van de Koersduvels. “Om 14 uur is er een G-koers alle categorieën. Een wedstrijd van 45 minuten plus één ronde op een afgesloten parcours van 2,4km die eindigt rond 15.20 uur. G-wielrennen is de term die gebruikt wordt voor wielrennen beoefend door mensen met een beperking.

De Duvelkoers start om 16 uur en eindigt om 18 uur. Dit is een koers die bedoeld is voor iedereen vanaf 18 jaar die geen echte wielrenner is. Alle koersen worden gereden op een gesloten parcours in Hollebeke en Wijtschate met start en aankomst in Hollebeke-dorp. We zijn blij dat we weer iets mogen organiseren en de kermis een extra blikvanger kunnen schenken. Het is een dag om de wagen thuis te laten en te komen supporteren voor de moedige renners.” Inschrijven en info via www.koersduvels.be en 0472 49 46 75.

Kermisprogramma

“Dit jaar presenteren we een kermis lightversie, eentje zonder toogplakken, zonder barbecue of katten vangen op zondag, maar we beloven er toch een plezierig weekend van te maken”, vertelt bestuurslid Joerie Raeckelboom.

“Vrijdag 10 september om 20 uur is er de opening van het kermisweekend en om 20.30 uur volgt het optreden van de Mini Maxi Band. Zaterdag dus Hollebeke koerst en om 20 uur optreden van JB Jackson. Zondag 12 september staan een kermisritje met de Koersduvels, een rondrit voor motoren en een familiefietstocht op het programma (8.30 uur). Verder is er ook nog de eucharistieviering, die muzikaal wordt opgeluisterd door Chorus (9 uur), een aperitiefconcert met Marco Rossi (11 uur), het kermisterras Up de Platse (14 uur), het straatspel (15 uur), het wandelconcert door Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Merkem (17 uur), de bloemenhulde aan het monument der gesneuvelden (18 uur), de Ringo Bingo (20 uur) en de afsluit van de kermis met muziek, leute en een hoop gezever.”

Kermis Hollebeke sluit volledig af op maandag 13 september om 14 uur met kinderanimatie, om 16 uur de kinderzegening en om 18 uur het plechtig jaargetijde voor de overleden parochianen.

(EG)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.