Henegouwer wint West-Vlaams kampioenschap bij de juniores

© Foto TVB
Redactie KW

Pierre Goubeert is de nieuwe provinciale kampioen op de weg bij de juniores. In Beveren-Roeselare ging de Doorniknaar van Zannata-Lotto CT Menen ploegmaat Bjarne Vanacker uit Torhout en Nicolas Verougstraete uit Kortrijk vooraf. Goebeert mocht deelnemen aan dit PK, omdat hij een licentie heeft bij Wielerbond Vlaanderen en aangesloten is bij een West-Vlaams team.

De West-Vlaamse titelstrijd werd vanaf de openingskilometer een boeiende strijd. Vier renners probeerden er al vlug vanonder te muizen, maar het groepje met onder meer Ruben Bisschop, Migel Bouten en Jaron Wydooghe werden al vlug ingerekend. Maxim Trio en Nicolas Verougstraete waren de volgenden die het probeerden. Zij reden een tweetal ronden voorop, maar ook zij konden niet weerstaan aan de druk van het peloton, dat er een razende vaart op nahield.

Vlucht van de dag

De vlucht van de dag kwam er vervolgens met een kopgroep van 14 renners. Daarbij enkele favorieten op de zege: Arne Clicteur, Gauthier Vandevyvere, Aaron Verwilst, Bjarne Vanacker, Aäron Vervaeke, Goran Vansteenkinste, Simon Perneel, Kenneth Vanborm, Arne Verfaillie, Kenny Delbaere, Brent Vanderbeken, Arne Jaques, Jaron Wydooghe, Lars Van Coppenolle en Justin Pieters.

Het peloton liet echter niet begaan en bleef de koplopers binnen schot houden. Onder meer KSV Deerlijk-Gaverzicht zette zich op kop van het peloton en hield de voorsprong beperkt. Een reactie van veldrijder Eli Iserbyt luidde uiteindelijk een volledige samensmelting in.

Nieuwe aanval

Op vier ronden van het einde kregen we een nieuwe situatie. Mathias Mahieu van de Molenspurters reed weg. Jens Debruyne en Wouter Verhulst trokken in de reactie en kwamen aansluiten. Roeland Dejonghe probeerde ook de brug te maken, maar slaagde daar niet in. Het peloton volgde al vlug op 35 seconden.

Volgende renners trokken in de tegenaanval: Ruben Bisschop, Migel Bouten, Miqélé Brulez, Maxim Cappelle, Roeland Dejonghe, Bjarne Vanacker, Brent Vanderbeken, Gauthier Vandevyvere, Nicolas Verougstraete en Pierre Goubeert. Zij vervoegden de drie koplopers bij de passage aan de aankomst met nog drie ronden te gaan.

Reactie Iserbyt

Er kwam opnieuw een tegenaanval van Eli Iserbyt. Met nog 15 kilometer te gaan volgde hij op 27 seconden, zeven tellen verder reden Kenneth Vanborm en Loïc Segaert. Het peloton volgde nog iets verder. Bij de volgende passage aan de aankomst had Iserbyt een achterstand van 23 seconden, terwijl Mathias Mahieu vooraan voor de tweede opeenvolgende keer een premie wegkaapte. Vanborm en Segaert hadden hem bijna te pakken. Het peloton, onder aanvoering van Giovanni Treve, volgde op 36 seconden.

Uiteindelijk konden Iserbyt, Vanborm en Segaert dan toch nog vooraan komen aansluiten. Eén renner was daar verantwoordelijk voor: Aaron Verwilst, die vanuit het peloton in één ruk naar voren stormde. We kregen in de slotronde 17 koplopers en één renner kon de sprint voor goud nog vermijden: Pierre Goubeert, een Doorniknaar van Zannata-Lotto CT Menen, die mocht starten omdat hij een licentie bij Wielerbond Vlaanderen heeft en aangesloten is bij een West-Vlaams team. In de sprint voor de tweede plaats versloeg Vanacker Verougstraete, Verwilst en beste eerstejaars Segaert.

(TVB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten