Dylan Boussy blijft bij Vind! Cycling Project

Dylan Boussy: “Ik rijd nog enkele koersen bij de liefhebbers.” © Foto Coghe
Redactie KW

Dylan Boussy (24) blijft het niet onaardig doen als hij een wedstrijd bij de elite zonder contract op zijn kalender zet. De gewezen motorcrosser werd recent in eigen Koekelare achtste. Ondanks aanbiedingen zal hij ook volgend seizoen de kleuren van het Vind! Cycling Project verdedigen.

Toch was dat geen makkelijke beslissing. Zowel Atom 6 als Decock-Van Eyck-Van Mossel Devos-Capoen toonde interesse. “Met mijn vriendin ben ik op zoek om in de regio Torhout een huis te kopen”, staaft hij zijn keuze om bij het team van Ivan Depoorter te blijven.

“Hopelijk botsen we deze winter op iets wat ons aanstaat. In dat huis zal een beetje gewerkt moeten worden, wat betekent minder tijd om te trainen.”

BK-ontgoocheling

Dylan Boussy kijkt vooruit. Dit jaar koerste hij meer bij de ‘liefhebbers’ dan hij aanvankelijk in gedachten had. “Inderdaad, in maart heb ik al een paar van die koersen gereden”, gaat de werknemer van New Holland Zedelgem voort. “Daarna heb ik weer meer bij de LWU gekoerst. Bij die nevenbond zette ik mijn zinnen op het Belgisch kampioenschap in Spiere-Helkijn. Dat werd een teleurstelling. Het was een bijzonder gesloten wedstrijd. In de sprint werd ik derde. Een ploegmaat trok die spurt voor mij aan, maar plots kwamen ze langs de andere kant van de weg met meer snelheid. Ik moest aanpikken waardoor ik mijn sprint al gereden had voor hij echt begon.”

Knap achtste

Verder dan de derde plaats geraakte hij niet. De titel ging naar Laurenz De Meuleneire voor Jordy Oliebos. Of hij zondag 17 september de LWU-koers in Westrozebeke rijdt ligt nog niet vast. Zaterdag 16 september komt hij zeker aan de start in Werken. “Gaat het zaterdag goed, pik ik zondag ook die LWU-wedstrijd mee”, verduidelijkt Boussy.

“Ik rijd nog enkele koersen bij de liefhebbers. Zeker op donderdag 21 september in Houthulst en twee dagen later ook in Varsenare. Inderdaad, in eigen Koekelare haalde ik een mooi resultaat. Er waren niet veel deelnemers, maar er stonden enkele hele sterke renners aan de start. Dat was een degelijke achtste plaats.” (HF)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier