"Tijdens de laatste ronde kreeg ik het echt lastig. In het begin van de cross daarentegen voelde ik me heel goed. Vandaar dat ik meteen in het offensief trok. Aan Corné van Kessel had ik een goede metgezel. We reden samen goed rond en slaagden er zo in een mooie kloof te slaan. Ik hoorde ook dat Van der Poel ver was teruggeslagen na een val. Toen die toch nog kwam opdoemen, wist ik meteen hoe laat het was. Ik probeerde hem zo lang mogelijk te volgen en zijn achterwiel te houden. Daarvoor moest ik heel diep gaan en uiteindelijk bleek hij opnieuw de sterkste te zijn. In de slotronde kon ik nog wel enkele keren een kloofje dichtrijden. Tot hij een laatste keer versnelde en ik helemaal moest passen."

Ook Van Kessel droomde even van meer dan een podiumplaats. "Het zag er een tijdlang heel mooi uit. Maar dan hoorde ik via de luidsprekers dat Van der Poel onder stoom was gekomen. Tja, dan weet je het wel. Het zou opnieuw gaan voor de tweede of derde plaats. Ik moest op een gegeven moment ook lossen bij Iserbyt. Bovendien maakte ik daarna een fout en zag ik mijn metgezel niet meer terug. Iets later kam Van der Poel er aangevlogen. Lang kon ik zijn wiel niet houden."

Van Kessel is bezig aan zijn laatste wedstrijden voor Telenet Baloise. "Ik wil afscheid nemen in schoonheid, zoals dat heet. Er breekt een heel belangrijke periode aan met een opeenvolging van crossen. Daarna volgen de kampioenschappen. Die zal ik niet meer afwerken in het shirt van Telenet Baloise Lions. Vanaf 1 januari rijd ik voor Tormans."

(Belga)

"Tijdens de laatste ronde kreeg ik het echt lastig. In het begin van de cross daarentegen voelde ik me heel goed. Vandaar dat ik meteen in het offensief trok. Aan Corné van Kessel had ik een goede metgezel. We reden samen goed rond en slaagden er zo in een mooie kloof te slaan. Ik hoorde ook dat Van der Poel ver was teruggeslagen na een val. Toen die toch nog kwam opdoemen, wist ik meteen hoe laat het was. Ik probeerde hem zo lang mogelijk te volgen en zijn achterwiel te houden. Daarvoor moest ik heel diep gaan en uiteindelijk bleek hij opnieuw de sterkste te zijn. In de slotronde kon ik nog wel enkele keren een kloofje dichtrijden. Tot hij een laatste keer versnelde en ik helemaal moest passen." Ook Van Kessel droomde even van meer dan een podiumplaats. "Het zag er een tijdlang heel mooi uit. Maar dan hoorde ik via de luidsprekers dat Van der Poel onder stoom was gekomen. Tja, dan weet je het wel. Het zou opnieuw gaan voor de tweede of derde plaats. Ik moest op een gegeven moment ook lossen bij Iserbyt. Bovendien maakte ik daarna een fout en zag ik mijn metgezel niet meer terug. Iets later kam Van der Poel er aangevlogen. Lang kon ik zijn wiel niet houden." Van Kessel is bezig aan zijn laatste wedstrijden voor Telenet Baloise. "Ik wil afscheid nemen in schoonheid, zoals dat heet. Er breekt een heel belangrijke periode aan met een opeenvolging van crossen. Daarna volgen de kampioenschappen. Die zal ik niet meer afwerken in het shirt van Telenet Baloise Lions. Vanaf 1 januari rijd ik voor Tormans." (Belga)