Belofte Jari Carpentier mikt woensdag op mooi resultaat voor eigen volk in Langemark

Jari Carpentier neemt deel aan de Hel van Kasterlee voor het goede doel. © foto Bart
Redactie KW

Voor Jari Carpentier wordt het een seizoen om snel te vergeten. Amper koersen en als hij dan eens mocht starten, kreeg hij met pech af te rekenen. Woensdag probeert de belofte uit Sint-Juliaan in Langemark zijn seizoen toch wat kleur te geven.

Een kloteseizoen. Meer woorden heeft Jari Carpentier niet nodig om het afgelopen jaar te beschrijven. Een gevoel dat vorig weekend alleen maar versterkt werd. Na meer dan een maand mocht hij nog eens deelnemen aan een koers… en moest hij na pech de strijd staken. “Ik denk dat ik me in augustus voor acht wedstrijden heb ingeschreven. In vier daarvan kreeg ik startrecht, maar die werden alle vier alsnog afgelast. Het was zo erg dat ik twee weken terug heb deelgenomen aan een mountainbikewedstrijd in Herentals om toch wat competitie te hebben. En ik denk dat ik nog nooit zo hard heb afgezien. Maar ik heb me geamuseerd en dat is het belangrijkste.”

Dat was zaterdag wel een beetje anders. In Ichtegem was Carpentier aanvankelijk goed mee, maar na 5 km reed hij in een put en moest hij met een gezakt zadel de handdoek gooien. “Dat was vloeken natuurlijk. Maar het gevoel was niet slecht en dat is iets dat ik meeneem naar de volgende koersen: zondag in Zolder en woensdagavond in Langemark. Vooral die laatste is één waar ik naar uitkijk. Dichtbij huis zou ik graag een mooi resultaat behalen.”

Hel van Kasterlee

Maar het grote doel van Carpentier ligt een pak later op het jaar. Op 20 december verschijnt hij voor het eerst aan de start van de Hel van Kasterlee, de zwaarste crossduatlon ter wereld. “En of het lastig zal worden: 15 km lopen, 117 km mountainbiken en nog eens 30 km lopen. Maar ik weet waarvoor ik het doe. Ik wil geld inzamelen voor het goede doel. Iedereen die geld doneert, krijgt een plaatsje op mijn outfit. En bedrijven die mij steunen, mogen hun logo op mijn fiets zetten. Op die manier hoop ik een mooi bedrag te schenken aan de strijd tegen kanker“, vertelt de renner van WT Decock-Van Eyck-Devos Capoen. (BVS)

Jari steunen kan via zijn Facebookpagina: Jari’s road to Hell #komoptegenkanker.


Avondcriterium in Langemark

Woensdag organiseren het Kermiscomité en Wielerclub Verenigde Sportvrienden Hoger Op het avondcriterium voor ezc en beloften. De rugnummers voor deze GP Garage Renault Lameire worden vanaf 16.30 uur in het sportcentrum overhandigd. Start om 17.30 uur, aankomst rond 19.15 uur vlakbij café De Frontduif.

Parcours (70 km of 35 ronden): Korte Ieperstraat, Cayennestraat, Blikstraat, Zonnebekestraat, Markt, Korte Ieperstraat. (GVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier