Waregemnaar Sep Vanmarcke wint GP Impanis-Van Petegem

Sep Vanmarcke uit Waregem heeft zaterdag de derde editie van de GP Impanis-Van Petegem op zijn naam geschreven. Na 197 kilometer tussen Brakel en Boortmeerbeek was Vanmarcke in een sprint met twee sneller dan de Nederlander Pieter Weening. Jérôme Baugnies pakte de derde plaats.

© BELGA

Het was uittredend wereldkampioen Philippe Gilbert die in de beginkilometers de conditie even testte en het tempo in de grote groep resoluut de hoogte injoeg. Enkele kilometers verder herstelde het peloton zich van deze serieuze speldenprik. Het tempo bleef hoog liggen, maar dat belette 35 renners niet om toch te gaan aanvallen. Zij kregen een voorsprong van maximaal 1’48 op de grote groep.

Uiteindelijk mochten Pieter Weening en Sep Vanmarcke de enige plaatselijke ronde van 25 kilometer aansnijden met een voorsprong van 30 seconden op een groep van zowat 30 renners. Het peloton volgde dan al op 5’13 en was uitgeteld voor de eindzege. In de sprint was Sep Vanmarcke duidelijke de betere van Pieter Weening. Jérôme Baugnies vervolledigde het podium van deze Primus Classic Impanis-Van Petegem.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.