Voor het eerst lunchdrafrennen op de hippodroom in Kuurne

Op de hippodroom van Kuurne worden binnenkort opnieuw enkele premium koersen gereden. (foto Thierry Hoorne)
Redactie KW

Tijdens het drafseizoen wordt in Kuurne steevast op zondagmiddag gekoerst, maar straks wijkt de organiserende vzw Drafrennen daar twee keer van af. Op zaterdag 21 december en woensdag 1 januari plannen ze ook wedstrijden, die live gestreamd zullen worden op de Franse televisie.

“Enkele weken geleden werden er op Kuurne drie succesvolle koersen in premium gelopen op zondag. Op deze rennen kan er ook vanuit Frankrijk gegokt worden. Daarvan krijgt onze maatschappij een percentage, wat ons budget ten goede komt”, klinkt het bij vzw Drafrennen. Ze kregen de vraag om ook op zaterdag 21 december en op nieuwjaarsdag zo’n koersen te organiseren.

“Beide meetings starten om 10.30 uur waarbij de eerste ren om 11 uur wordt gelopen. Het worden dus heuse lunchmeetings, die in Frankrijk al hun succes kenden. Het is voor ons een beetje koffiedik kijken wat we mogen verwachten maar we hopen alvast dat het publiek zijn weg zal vinden naar de hippodroom. We beschikken tenslotte over een uitstekend restaurant waar Maureen Buyssens de bezoekers een lunch kan aanbieden. Ondertussen kunnen ze genieten van het spektakel op de baan en een gokje wagen.”

Meer premiummeetings

Op zaterdag 21 december worden er in totaal acht koersen gelopen en op woensdag 1 januari staan er zelfs tien rennen op het programma. Op zaterdag eindigen de koersen rond 14.30 uur. Op 1 januari zal dit een uurtje later zijn. “Het zal best gezellig zijn op en rond de baan tijdens deze eerste dag van het jaar”, luidt het.

“Als organiserende maatschappij zijn deze premiumkoersen erg belangrijk om zo het prijzengeld dat we aanbieden aan eigenaars en trainers op niveau te kunnen houden. Ik hoop uiteraard dat er nog meer dergelijke meetings op onze hippodroom mogen plaatsvinden. Momenteel wordt het overgrote deel van deze meetings in ons land op de baan in Mons georganiseerd. Ik hoop dat onze baan, net als deze van Oostende, Waregem en Tongeren, in de toekomst meer Premiummeetings krijgen zodat we verder topsport kunnen aanbieden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier