Wim Vertenten wil met titel afscheid nemen bij Elckerlyc A

Wim Vertenten. © Kurt
Redactie KW

Enige tijd geleden raakte bekend dat coach Wim Vertenten (34) na dit seizoen andere oorden opzoekt. Dat belette de Zwevezeelse dames echter niet om ook vorig weekend stevig uit te pakken en met ruime cijfers te winnen in Gits. Door het verlies van Bevo Roeselare in Dadizele staat Elckerlyc A opnieuw alleen aan de leiding in eerste provinciale.

“Ik besloot enkele weken geleden om volgend seizoen een nieuwe uitdaging aan te pakken. Normaal gezien opteer ik altijd om slechts twee jaar bij een ploeg te blijven maar bij Elckerlyc werd het uiteindelijk toch drie jaar. Het is een fantastische club waardoor ik lang twijfelde of ik zou vertrekken maar wellicht is het voor beide partijen een goede zaak om te blijven vernieuwen”, aldus Wim Vertenten.

De coach merkt zeker geen gelatenheid of concentratieverlies bij zijn meisjes nu ze weten dat hij na dit seizoen de club verlaat.

Hecht team

“Ik beschik over een schitterende groep speelsters die ook buiten het veld een hecht team vormen. Ze strijden voor elkaar en helpen elkaar zoveel mogelijk en dat is zonder twijfel de sterkte van mijn ploeg. Zelfs al beseffen ze dat kampioen spelen dit jaar door de competitiehervorming geen promotie oplevert, toch gaan ze voluit voor die titel.”

Wim Vertenten geeft eerlijk toe dat ook hij graag zijn verblijf bij Elckerlyc wil afsluiten met een prijs. “Het wordt zeker niet eenvoudig om kampioen te spelen want zowel Roeselare als Dadizele zijn sterke tegenstanders. Het wordt belangrijk om tegen ploegen uit de rechterkolom geen punten te verliezen.” (PDC)

Zaterdag 25 januari om 20 uur: Elckerlyc Zwevezele A – Bevo Beobank Roeselare C.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier